GENIJALAN SAVET OTOLARINGOLOGA: Kako da jednostavno isperete zapušene uši?
Foto: uspjesnazena.com

strava

GENIJALAN SAVET OTOLARINGOLOGA: Kako da jednostavno isperete zapušene uši?

Smatra sa da su ljudske uši organ koji se sam čisti, ne zahtjevaju mnogo vremena za čišćenje.

Objavljeno:

Za vreme žvakanja, kijanja, kašljanja, naslage masti nastale u ušima, same se eliminišu. Ali, ponekad se dešava da se naslage, koje su se akumulirale u ušnom kanalu, pretvaraju u „čepove“. Uši se začepljuju. U takvim slučajevima neophodno je uraditi pomoćnu učinkovitu proceduru ispiranja ušiju.

Najjednostavnije i najpristupačnije sredstvo za ispiranje ušiju i uklanjanje „čepova“ je rastvor vodonika peroksida (hidrogen). Preporučuje se da ga odmah primenite nakon što ste osetili neprijatan osećaj začepljenosti ušiju. Ono što je potrebno jeste sledeće : Koristeći pipetu, nakapiti 4-5 kapi 3%-og hidrogena u uho. Kako isprati zapušene uši.

ŠTA ZNAČI ŽUTO, ŠTA CRVENO, ŠTA BRAON, A ŠTA CRNO: Koja boja na štapiću za uši je OPASNA, i kad treba da ZOVETE LEKARA!

Treba da nagnete glavu, ili bolje da legnete, i ostanite u ovom položaju oko 5 minuta. Osetićete karakteristično šuštanje u uhu, što znači da je došlo do reakcije, i „čep“ počinje da omekšava.

Nakon toga, samo polako prebrišite uvo papirnom maramicom. Za vreme sprovođenja procedure, štapiće za uši nemojte koristiti. Obično, hidrogen odlično savladava problem sa naslagama u ušima. Ako nakon prvog puta, niste osetili značajno olakšanje, ponovite proceduru još jednom posle nekoliko sati. Istu proceduru možete uraditi i sledećeg dana.

(Espreso.co.rs / Uspješna žena.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.