Šta kad se žene umrtve tamo dole? Sindrom o kome priča ceo svet, a niko ne zna da li stvarno postoji! (GIF)
Foto: pixabay.com

da li je to samo mit?

Šta kad se žene umrtve tamo dole? Sindrom o kome priča ceo svet, a niko ne zna da li stvarno postoji! (GIF)

Može se javiti u prvom periodu nakon rođenja deteta, tokom dojenja ali i uzimanja kontracepcije

Objavljeno:

U pokušaju da se reši misterija nedostatka ženskog orgazma, mnogi stručnjaci počinju da odvrate žene od solo seksualnog uživanja. Sindrom mrtve vagine znači nedostatak senzacije koju izaziva korišćenje vibratora.

16 situacija koje su poznate samo onima sa tetovažama... I još bolje njihovim roditeljima! (GIF)

Iako se seksualna pomagala smatraju dobrim za stimulisanje vagine, postoje određene sumnje da vibrator ima negativan uticaj. Mnogi naučnici su zagovornici mišljenja da prečesta upotreba vibratora izaziva desenzivitaciju vagine, takozvani "sindrom mrtve vagine“.

Stručnjaci su rešili da istraže da li ovaj sindrom koji navodno ubija strast među partnerima zaista postoji, ili je samo reč o mitu. Ginekolog Šajza Malik je rekla za "Metro" da ne postoji medicinski dokaz da sindrom mrtve vagine dovodi do gubljenja senzitivnosti.

foto: giphy

Doktorka je objasnila da slabljenje senzitivnosti može da bude samo trenutno.

- Svaki osećaj desenzitivnosti može da traje najviše oko sat vremena. - istakla je i dodala da se smanjene osetljivost vagne "može javiti u prvom periodu nakon rođenja deteta, tokom dojenja ali i uzimanja kontracepcije". Jedna studija osporava ovu tezu i dokazuje da je "sindrom mrtve vagine" zapravo samo mit koji se proširio na društvenim mrežama. Prema studiji, čak ni 1 posto žena nije prijavilo gubljenje senzitivnosti nakon dužeg korišćenja vibratora.

foto: profimedia

Studija je takođe dokazala da korišćenje vibratora može da ima pozitivne efekte koji se odnose na veću i bolju stimulaciju vagine.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.