Nikako ne skidajte šal! Može vam spasiti život tokom strašne hladnoće! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

kad vam hladno ne prija

Nikako ne skidajte šal! Može vam spasiti život tokom strašne hladnoće! (FOTO) (GIF)

Niko ne voli hladne zimske noći, ali ljudima koji pate od astme ovakvo vreme nije samo neugodno, već je ozbiljna pretnja njihovom zdravlju

Objavljeno:

Parovi koji žive zajedno se lakše goje od ljudi koji žive sami! (GIF)

Dolazak niskih temperatura posebno može ugroziti zdravlje astmatičara.

Hladan zimski vazduh može podstaći astmatične napade, ali nošenje šala preko usta i nosa će vazduh malo ugrejati pre nego uđe u usta i nos i tako smanjiti napade.

‚‚Asthma UK", dobrotvorno društvo osnovano 1927. godine, je pokrenulo kampanju #Scarfie (šalić) kojom žele da među ljudima prošire poruku da šal može spasiti astmatičaru život.

foto: giphy

- Niko ne voli hladne zimske noći, ali ljudima koji pate od astme ovakvo vreme nije samo neugodno, već je ozbiljna pretnja njihovom zdravlju. Molimo sve, koji imaju astmu i ljude koji u svojoj blizini imaju astmatičare, da prenesu ovu poruku da nošenje šala preko usta i nosa nekome može spasiti život - izjavio je dr. Endi Vitmor, vođa kliničkih ispitivanja u organizaciji ‚‚Asthma UK".

foto: pixabay.com

- Hladan i vlažan vazduh zimi je oduvek bio velik problem za mene. Čak i kratko hodanje od auta do ulaznih vrata po hladnoći je znalo izazvati napade zbog kojih bih završila u bolnici. To je zastrašujuće, i nikad se ne možeš navići na napad. Ali, otkako sam vijela reklamu za #Scarfie i počela da stalno nosim šal imam manje problema s napadima - ispričala je Debi Vud koja od astme pati već 30 godina.

foto: giphy

- Stavljanje šala oko usta i nosa je toliko jednostavno, a ljudima koji pate od astme može znatno smanjiti rizik od napada. - izjavila je Vud.

foto: pixabay.com

(Espreso.co.rs / Izvor: thesun.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.