UČINAK JE FENOMENALAN: U noge je utrljala nešto što svi sad imamo kod kuće! (FOTO) (GIF)
Foto: print screen likemag

čini čuda

UČINAK JE FENOMENALAN: U noge je utrljala nešto što svi sad imamo kod kuće! (FOTO) (GIF)

Talog od kafe sadrži hranjive materije, poput kalijuma i fosfora. Te materije su neophodne za rast i razvoj biljaka, ali ne samo njih

Objavljeno: 13:25h

Parovi koji žive zajedno se lakše goje od ljudi koji žive sami! (GIF)

Sastojak koji se sigurno nalazi u svakom domu i bez kojeg ne možemo da zamislimo dan je - kafa! Često bacate talog od kafe, zato što većina ne zna brojne primene ovog sastojka koji je jako koristan.

Talog od kafe sadrži hranjive materije, poput kalijuma i fosfora. Te materije su neophodne za rast i razvoj biljaka, ali ne samo njih... Kafa je lekovitija nego što mislite.

11 načina kako možete da upotrebite kafu!

foto: giphy

1. Đubrivo Talog od kafe sadrži hranjive materije, poput kalijuma i fosfora. Te materije su neophodne za rast i razvoj biljaka.

2. Protiv celulita Kofein iz kafe stimuliše cirkulaciju krvi i podstiče izlučivanje toksina. Mnogi kozmetički saloni primenjuju razne kreme sa kofeinom. Pomešajte nekoliko kašičica kafe sa maslinovim uljem. Dobijenu smesu utrljajte u problematično područje. Celulit će nestati kao rukom! 2. Kafa tera puževe Za razliku od ljudi, puževi ne podnose kafu!

foto: profimedia

4. Kafa tera mrave Jak miris kafe oteraće i dosadne mrave! 5. Oteraće čak i ose i stršljene Umesto soca, koji tera puževe i mrave, ukoliko želite da oterate stršljene, probajte to sa mirisom pečene kafe, koji je za njih nepodnošljiv. 6. Neprijatan miris u frižideru Sveže samlevena kafa, stavljena u frižider, pokupiče sve neprijatne mirise od hrane.

foto: giphy

7. Za čišćenje Čestice kafe otkloniće čak i najtvrdokornije mrlje sa posuđa 8. Kosa Kafa kao sastojak maski za kosu, efikasno ojačava dlaku i čini kosu sjajnijom. Nažalost, preporučljiva je samo onima sa tamnijom kosom. 9. Protiv podočnjaka Masku od kafe i maslinovog ulja možete namazati i na tamne krugove ispod očiju. Kafa će podstaći cirkulaciju i tamni krugovi će nestati.

foto: profimedia

10. Pranje roštilja Kao i posuđe, kafa će ukloniti mrlje i sa vašeg roštilja

11. Protiv buva Prirodna i nenasilna metoda u borbi protiv parazita je pažljivo masiranje mokre kafe u krzno životinje. Ovaj proces se ponavlja svakih nekoliko dana i trebalo bi da dovede do poboljšanja.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: likemag.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.