Probudili ste se usred noći i ne možete da zaspite? Samo jedna stvar vam može odmah pomoći! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

dobar san je važan

Probudili ste se usred noći i ne možete da zaspite? Samo jedna stvar vam može odmah pomoći! (FOTO) (GIF)

Nedostatak sna je povezan sa hroničnim bolestima poput dijabetesa, srčanim bolestima i depresijom

Objavljeno:

Zaboravi ga što pre! 6 znakova da je 100 posto pogrešan! (FOTO) (GIF)

Ako ste se ikada probudili usred noći i više niste mogli da zaspite, znate koliko je to frustrirajuće, pogotovo ako se ujutro morate probuditi odmorni. Najgore je to što se više trudite da zaspite, san vam sve više izmiče.

Dobar san je jako važan za zdravlje, a prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, njegov nedostatak povezan je sa hroničnim bolestima poput dijabetesa, srčanim bolestima i depresijom.

foto: Giphy

- Više od deset procenata populacije pati od hronične nesanice, odnosno imaju problema sa spavanjem više od tri meseca", rekla je doktor Šeli Heršner iz Medicinskog centra za poremećaje u spavanju u Mićčingenu.

Ako je od vašeg buđenja prošlo 20 minuta, a i dalje ne možete zaspati, ustanite i premestite u neki drugi mirni deo doma, poput kauča u dnevnoj sobi. Pokrijte se i pokušajte da zaspite, a kad osetite da ste dovoljno mirni za san, vratite se u svoj krevet.

foto: Profimedia

Možete i upaliti neke umirujuće zvukove, poput talasa, vode ili otkucaja srca. U krevetu osećate pritisak da morate da zaspite, što će vas samo još više probuditi, tvrdi Heršner.

foto: Giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.