Žene ga stalno koriste a veoma je OPASAN PO ZDRAVLJE! (FOTO)
Foto: Profimedia

OPREZ!

Žene ga stalno koriste a veoma je OPASAN PO ZDRAVLJE! (FOTO)

Brendovi u istraživanju nisu imenovani ali naučnici ističu da nema velikih razlika između svih koji su prisutni na tržištu kao i da se rezultati mogu smatrati relevantnima za sve

Objavljeno:

Crvene usne tajno su oružje svake žene.

Ipak, koliko god nas jedan potez ružem može ulepšati u trenu, toliko može i dugoročno da našteti našem zdravlju, pogotovo ako preterujemo. Naime, naučnici s američkog Univerziteta Berkli sproveli su istraživanje na karminima i sjajevima za usne i došli do zabrinjavajućih rezultata.

foto: profimedia

Ispitali su 32 različita proizvoda za usne i u njima otkrili velike koncentracije olova, kadmijuma, hroma, aluminijuma i još pet teških metala. U nekim proizvodima koncentracije su bile toliko visoke i izazvale opravdanu zabrinutost za zdravlje, odnosno povećani rizik za razvoj raka i neuroloških poteškoća.

ODRŽAVAJTE KOŽU NA 100% PRIRODAN NAČIN: Efikasna rešenja za najbolju negu lica i tela

Čudotvoran lek za rak je zapravo otrov koji vas može ubiti brže od karcinoma!

Dokazano je i da organizam osoba koje često koriste ruž u proseku na dan može apsorbovati oko 24 miligrama proizvoda, a one koje usne mažu baš svaki dan i do 87 miligrama. A što se tiče postotka metala, prosečna korisnica ruža za usne dnevno može uneti i do 20 posto veću količinu aluminijuma, mangana i kadmijuma od dopuštene, ističu naučnici.

foto: profimedia

Naravno, to ne znači da odmah morate da pretsanete da koristite karmine i bacite ih sve u smeće. Usne i dalje možete slobodno da mažete u svoju omiljenu nijansu, samo pokušajte u tome da budete umerene. Brendovi u istraživanju nisu imenovani ali naučnici ističu da nema velikih razlika između svih koji su prisutni na tržištu kao i da se rezultati mogu smatrati relevantnima za sve.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.