Položaj akni na licu otkriva od čega BOLUJETE!
Foto: Pixabay

SVE JE U TELU POVEZANO!

Položaj akni na licu otkriva od čega BOLUJETE!

Mapiranje lica nekada je bio vrlo važan alat u otkrivanju zdravstvenih problema i otežanog rada određenih delova tela, često uzrokovanih nezdravim načinom života

Objavljeno: 09:52h

Drevni kineski iscelitelji znali su kako da čitaju lice i prepoznaju znakove da nešto u organizmu nije dobro, o kom delu tela se radi kao i na koji način da rešimo problem. Verovali su da je bilo kakva vrsta kožnog problema (crvenilo, suva koža, akne) direktno povezano s organima, obzirom da je u telu sve povezano.

Mapiranje lica nekada je bio vrlo važan alat u otkrivanju zdravstvenih problema i otežanog rada određenih delova tela, često uzrokovanih nezdravim načinom života.

foto: Shutterstock

Ova tehnika oslanja se na položaj akni na licu i na osnovu toga se otkrivaju problemi u telu.

Pogledajte se dobro u ogledalo i obratite pažnju na ove stvari:

  • Akne na obrazima - pušenje, često diranje lica, nakupljene bakterije.
  • Akne na T-zoni - stres, upotreba alkohola, previše kafe, loša cirkulacija.
  • Akne na bradi, vilici i dekolteu - preterano konzumacija skroba, Kandida infekcija, hormonski problemi, preterana konzumacija prerađenog šećera

Ovaj popis koristan je za široko određivanje uzroka pojave akni, ali vrlo precizna lokacija gde se akne nalaze, otkriva još ozbiljnije probleme:

Područje između obrva - jetra

To pokazuje da jedete puno mesa pa vam stoga želudac radi prekovremeno kako bi uspeo sve da svari. Takav režim ishrane napor je za vašu jetru jer ne stiže da se odmori.

foto: Printscreen/Youtube/Elearnin

Da biste rešili ovaj problem počnite da se hranite zdravije, više sirovog voća i povrća, i svakako puno više vremena provodite na svežem vazduhu.

Na čelu - bešika i tanko crevo

Akne na čelu mogu da ukažu na preterivanje s previše obrađenom i masnom hranom, kao i hranom koja sadrži jako malo vlakana. Takođe, mogu biti i znak prevelike količine alkohola i previše stresa. Sve to vodi slaboj probavi, nakupljanju otrova u telu i dehidrtacije.

Da biste rešili ovaj problem, svaki dan popijte 10 do 12 čaša vode i držite se podalje od alkohola i nezdrave hrane.

Područje oko očiju i obrva - bubrezi, želudac

Akne na ovom području može uzrokovati dehidracija prevelika konzumacija alkohola, pušenje, slaba cirkulacija i oslabljeno srce.

foto: Shutterstock

Rešenje je, naravno, izbegavanje alkohola i kofeina, i pijenje puno vode.

Desni obraz - pluća i respiratorni sustav

Pojava akni na toj zoni znak je povećanog zagađenja vazduha, alergije, problema sa želucem, preteranog unosa šećera, stresa kao i dodira kože s prljavim jastukom ili mobilnim telefonpom. Ako ih imate na tom mestu, najbolje je da prestanete da pušite.

Levi obraz - jetra

Akne na levom obrazu mogu ukazivati na prejedanje, lošu apsorpciju nutrijenata, na život pod prevelikim stresom. Zatim, mogu biti znak problema s probavom, život u okruženju s nekvalitetnim vazduhom ali i dodir s prljavim jastukom ili mobilnim telefonom.

Na nosu - srce

Nos je direktno povezan sa srcem, problemima sa pritiskom i lošom cirkulacijom. Takođe, uzrokovaće ih i nadutost, zatvor, loša ishrana, gastrointestinalna neravnoteža, loša probava i prevelik unos soli.

foto: Pixabay

Ako imate akne na nosu, počnite višeda vežbate, zdravije se hranite i smanjite unos soli.

Oko usta - creva i hormoni

Akne na ovim područjima često su uzrokovane hormonskom neravnotežom, a mogu nastati i zbog poremećaja u radu reproduktivnih organa, zbog menstrualnog ciklusa ali i loše probave i zatvora.

Na bradi - želudac, bubrezi, reproduktivni organi

Pojava akni na ovom području može ukazivati na probleme s hormonima, ginekološkim stvarima i dehidrtacije.

Poradite na zdravijoj ishrani i pijte puno vode tokom dana.

Na vratu - štitna žlezda

Ako imate akne na vratu, to može ukazivati na probleme u radu štitne žlezde.

Vilica - želudac, loša higijena

Uzrok akni na vilici zna biti hrana bogata mastima kao i prljavština.

Uši i slepoočnice - bubrezi

Može ukazivati na dehidrtaciju tela, slabu cirkulaciju limfe, preteranu konzumaciju masne i previše obrađene hrane. Takođe, akne se na tom području mogu pojaviti i zbog stresa ali i pojačane proizvodnje masnoće, otkriva Mysticalraven.com.

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.