Jedite ovih 10 namirnica i NEĆETE SE UGOJITI NI GRAM, čak ćete SMRŠATI! (FOTO)
Foto: Profimedia

gRICKAJTE PRAVE STVARI!

Jedite ovih 10 namirnica i NEĆETE SE UGOJITI NI GRAM, čak ćete SMRŠATI! (FOTO)

Regulisaćete telesnu težinu i poboljšati svoje zdravlje

Objavljeno:

Nutritivno bogate, a izuzetno siromašne kalorijama - ove stvari možete da jedete do mile volje, i nećete se ugojiti ni gram.

BELANCE

Belance je bogato proteinima, selenom, kalcijumom, magnezijumom i mnogim drugim važnim mineralima. Na 100 grama ono ima nula grama masnoće, čak 11,1 grama proteina i svega 44 kalorija. Prema tome, kada ogladnite, slobodno navalite!

foto: Pixabay

KUPUS

Kao i većina ostalog povrća, i kupus je izuzetno zdrava namirnica - štiti vas od kardiovaskularnih bolesti, povoljno deluje na varenje, pun je vlakana i vitamina C i sjajan je borac protiv upala. I uz sve to, savršen je pratilac svake dijete jer na 100 grama ima samo 0,4 odsto masnoće i svega 45 kalorija.

foto: Pixabay

GREJPFRUT

Nije nikakvo čudo da svaka dijeta preporučuje povećan unos grejpfruta - on stabilizuje šećer u krvi i umanjuje apetit, a na 100 grama ima 0,2 masnoće i 29 kalorija. Nedavno istraživanje pokazalo je da su ljudi koji nisu promenili baš ništa u režimu osim dodali po pola grejpa pred svaki obrok smršali i ubrzali svoj metabolizam.

foto: Profimedia

KRASTAVAC

Krastavac se pretežno sastoji od vode i vlakana. Na 100 grama ima 0,1 gram masnoće i samo 15 kalorija.

foto: Pixabay

PATLIDŽAN

Praktično nema vitamina koga nema u patlidžanu - C, K, B6, tiamin, magnezijum, vlakna, kalijum, mangan i još obilje dobrih stvari, i to sa samo 24 kalorije i 0,1 gram masnoće na 100 grama.

foto: Stock

BUNDEVA

Sada joj je sezona, a kada čujete da povoljno utiče na srce i probavu, otrčaćete do pijace. Puna je vlakana, vitamina A i beta karotena a na 100 grama ima 0,3 grama masnoće i 28 kalorija.

foto: Pixabay

KUVANA CVEKLA

Smanjuje pritisak, usporava demenciju, puna je kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora, a na 100 grama ima 0,0 masnoće i 49 kalorija.

foto: Pixabay

ZELENA SALATA

Puna je vode, ali i vitamina A,D,E i K. Kontroliše niovo šećera u krvi i poboljšava probavu.Na 100 grama ima 0,3 grama masnoće i samo 12 kalorija.

foto: Pixabay

PARADAJZ

Vitamini A,C i K, potom B6, magnezijum, fosfor - sve to i još mnogo više naći ćete u paradajzu koji na 100 grama ima 0,2g masnoće i 20 kalorija.

foto: Pixabay.com

CELER

Kao i grejpfrut, obavezna namirnica u dijetama - kažu da zapravo više energije potrošite vareći ga nego što ste uopšte uneli. Izbacuje vam otrove iz tela i bogat je vitaminom C, a na 100grama ima 0,1 gram masnoće i 12 kalorija.

foto: Pixabay

(Espreso.co.rs/Healthline.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.