Ako pojedete beli luk na prazan želudac, svom telu ste učinili ovo! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

niste to ni mislili

Ako pojedete beli luk na prazan želudac, svom telu ste učinili ovo! (FOTO) (GIF)

U istoriji medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva belog luka su itekako poznata

Objavljeno:

9 ubitačnih kombinacija hrane od koje treba da bežite, ako vam je stalo do vitke linije! (FOTO)

Beli luk ima snažno dezinfekciono, antibakterijsko i fungicidno dejstvo koje se lako može uporediti sa najboljim antibioticima, ali šta se događa ako ga pojedete na prazan želudac?

Naučnici su potvrdili da konzumiranje belog luka na prazan želudac povećava njegovo dejstvo u smislu prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od ‚‚strašnog belog luka”.

Beli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, gvožđe, enzimi, eterična ulja, jod, kalijum, kalcijum, selen, sumpor i fosfor.

foto: giphy

Redovnom upotrebom beli luk podstiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni pritisak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. A još je i odličan antioksidans.

U istoriji medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva belog luka su itekako poznata. Beli luk i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo delovanje na infekcije izazvane bakterijama i virusima.

foto: Profimedia

Istraživanja potvrđuju i da beli luk ima značajna antikancerogena svojstva. redovno konzumiranje većih količina belog luka smanjuje rizik od pojave mnogih vrsta raka, posebno raka rektuma i bubrega.

Ovo je tek nekoliko konkretnih slučajeva u kojima vam beli može biti od velike pomoći.

foto: giphy

Ako na telu bradavicu ili sličnu izraslinu, stavite na to mesto iseckani komadić belog luka i zatvorite to mesto flasterom. Ostavite preko noći i ponavljajte nekoliko dana dok bradavica ne otpadne. Ako vas boli uho, prokuvajte dva češnja belog luka, pa nekoliko kapi nakapajte u uho.

Kod reumatskih bolova natrljajte iseckani režanj belog luka na bolno mesto, bol će popustiti. Ako patite od nesanice, uveče pojedite salatu sa belim lukom. Ako vas bole mišići, jedite beli luk, opušta mišiće.

foto: Shutterstock

(Espreso.co.rs / Izvor: atma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.