Želite lepše i punije usne? Onda nikako ne stavljajte stalne filere! Doktorka Violeta Skorobać Ašanin vam otkriva zašto!
Foto: promo

saveti iz klinike diona

Želite lepše i punije usne? Onda nikako ne stavljajte stalne filere! Doktorka Violeta Skorobać Ašanin vam otkriva zašto!

U današnje vreme žene se sve češće okreću plastičnoj hirurgiji, koja na brz i efikasan način može da pomogne u rešavanju „problema“ tankih usana

Objavljeno:

Ježite se na određenu pesmu? To znači da ste stvarno posebni! A po čemu? (FOTO) (GIF)

Ženske usne svakako su jedan najlepših atributa, a kako neke žene nisu prirodno nadarene oblikom usana koje bi želele, u današnje vreme sve češće se okreću plastičnoj hirurgiji, koja na brz i efikasan način može da pomogne u rešavanju ovog „problema“.

Oblikovanje i povećanje usana je efektna i jednostavna metoda za postizanje prirodno lepih, senzualnih i „mlađih“ usana. Intervencija se radi u lokalnoj - blok anesteziji, a usne se mogu se oblikovati privremenim ili stalnim materijalima ili operativnim zahvatom.

Kako polazimo od toga nam je zdravlje i sigurnost ipak na prvom mestu, pa tek onda estetika, trebalo bi da pre donošenja konačne odluke razmislimo o kvalitetu i poreklu materijala za koji se odlučujemo za popunjavanje bilo kog dela tela.

Hijaluroni ne predstavljaju opasnost, jer postoji način da, ukoliko vam se ne dopada novi izgled, gotovo momentalno vratite oblik i veličinu svojih usana u pređašnje stanje, što nemamo privilegiju sa bilo kojim drugim filerima.

Prema rečima dr Violete Skorobać Ašanin, vlasnice specijalne bolnice za estetsku hirurgiju “Diona”, ukoliko prvi put povećavamo usne , trebalo bi da se odlučimo upravo za hijaluron i to kvalitetniji koji traje dve godine.

Kada je reč o stalnim, veštačkim materijalima, trebalo bi, prema savetu dr Skorobać Ašanin budemo pažljivi.

foto: promo

- U današnje vreme dosta se zloupotrebljava upotreba veštačkih stalnih filera. Bilo kakvo popunjavanje sintetičkim materijalima koji su stalni nije dobro, jer nijedan stalni material ne može da se vadi jer se inkorporira u muskulaturu između nerava i krvnih sudova, a vađenje dovodi do oštećenja anatomskih struktura tog dela tela. Nije retkost da se u kasnijem periodu formiraju i granulomi i da njihovim vađenjem trajno rizikujete oštećenje mišića i usana, kao i deformitetit sa kojim ostajete da živite - upozorava dr Violeta Skorobać Ašanin i dodaje da iako je silikon svuda u svetu strogo zabranjen, još uvek se zloupotrebljava iza različitih imena kao što je i “biopolimer”.

Jedini stalni, a istovremeno i najbolji material za koji možete da se odlučite je upravo- sopstvena mast. I za ovu metodu, kako kaže dr Skorobać Ašanin, mora da postoji indikacija, kao i da se pažljivo bira tehnika kojom se radi, u zavisosti od efekta koji želite da postignete, podmlađivanje, povećanje ili podebljanje usana.

Svakako za koji god material se odlučite, budite posebno obazrivi kada birate doktora kod koga ćete raditi ovu intervenciju, jer ukoliko se filer ne aplikuje stručno i na pravilan način, može da dođe do oštećenja velikog dela kože nosa, usana, čela pa i kompletnog lica.

- Da, jedna ovakva na prvi pogled “bezazlena” intervencija može da vas ostavi unakaženim ukoliko je izvodi nestručno lice. Ovakvu metodu važno je da izvodi stručno lice i da se izvodi u objektu koji je registrovan za medicinsku delatnost da bi brzo mogle da uslede reakcije ukoliko dođe do nekog problema – naglašava naša sagovornica.

foto: promo

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.