MUČI VAS LOŠ ZADAH UJUTRU? Samo jedna jedina stvar utiče na to! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

tako lakše ispirate usta

MUČI VAS LOŠ ZADAH UJUTRU? Samo jedna jedina stvar utiče na to! (FOTO) (GIF)

Osim što je zdrava i prijatna, ova navika vam može vam pomoći i u suzbijanje neugodnog daha ujutru

Objavljeno:

4 načina kako da se zasladite bez trunke belog šećera? (FOTO) (GIF)

Doručak vas najbolje razbudi, pogotovo ako sadrži pravu meru zdravih nutrijenata, ali mnogi tvrde da ujutro ne mogu ništa da jedu. Doduše, na doručak, pogotovo obilan, treba se navići, pa ako ne doručkujete polako treba da stvorite naviku da jedete čim ustanete.

Osim što je zdrava i prijatna, ova navika vam može vam pomoći i u suzbijanje jedne neugodne pojave. Ljudi koji ne doručkuju često u ustima imaju previše bakterija pa imaju jako loš zadah iz usta, a kad bi jeli, hrana bi pokupila bakterije i tako isprala usta.

foto: giphy

Doktor Mervin Drujan iz Londonskog centra za estetsku stomatologiju napominje da je zanemarivanje doručka nezdrava i ‚‚prljava" navika jer su usta zbog toga dugo suva i lepljiva od viška bakterija, što je savršeno mesto za njihovo razmnožavanje, a nema ni dotoka sveže pljuvačke koja će ih lakše ispirati.

foto: pixabay.com

Ako ujutro birate neki sladak doručak, na primer žitarice sa dosta šećera, tako nećete postići mnogo jer su šećeri također idealni za razmnožavanje bakterija. Ali ako patite od lošeg zadaha, svakako se potrudite da ujutro doručkujete, a idealno bi bilo da počnete vodom i voćem. Onda pojedite malo semenki, a nakon toga uobičajenu hranu za doručak.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.