Ovo je ubedljivo najbolji način da prestanete da pušite! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

na lakši način

Ovo je ubedljivo najbolji način da prestanete da pušite! (FOTO) (GIF)

Osobe koje su postepeno smanjivale broj popušenih cigareta teže su se odlučile da definitivno prestanu

Objavljeno:

Svi krzneni manikiri koje smo voleli ove godine! Ili baš i nismo! (FOTO)

Rezultati studije koja je provedena na Oksfordu pokazuju da je naglo ostavljanje cigareta stvarno najbolji način da prestanete da pušite.

Tokom istraživanja, naučnici su došli do saznanja da pušači koji naglo prestanu sa pušenjem imaju čak 25 procenata veće šanse da posle četiri nedelje i dalje ne puše, ali i 42 procenta više šansi da ne puše ni kroz narednih šest meseci.

foto: tumblr

To ne važi za one koji su postepeno prestajali da puše pre nego što su konačno i prestali. Objašnjenje se krije u tome što su osobe koje su smanjivale broj popušenih cigareta teže odlučile da definitivno prestanu, a ta praksa ujedno i pojačava potrebu za cigaretama.

foto: pixabay.com

Ipak, ako prelomite da pušite onda se odmah mirite sa tim da cigarete neće biti deo vašeg života u narednom periodu. Takođe, mentalno će vam biti lakše i vaše telo neće tražiti nikotin. Godinu dana pošto prestanete da pušite rizik od kardiovaskularnih bolesti se smanjuje za 50 procenata, a deset godina pošto prestanete da pušite i smanjuje se i rizik od upale pluća.

foto: tumblr

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.