Zašto nikad ne treba da ostavite čašu vode pored kreveta tokom noći? (FOTO) (GIF) (VIDEO)
Foto: profimedia

osećate čudan ukus ujutru?

Zašto nikad ne treba da ostavite čašu vode pored kreveta tokom noći? (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Ako stvarno ne volite da ustajete samo zbog čaše vode, uvek možete držati flašu vode pored kreveta

Objavljeno: 16:42h

Samo jedna reč opisuje savršenu vezu! (FOTO) (GIF)

Da li ste ikad držali čašu vode pored kreveta tokom čitave noći? Da li vam je ujutru imala čudan ukus? Možda mislite da je voda u čaši izgubila svoju svežinu, ali stvarno da li je moguće da se voda povari?

Do čudnog ukusa koji osećate u stvari dolazi zbog povećanja nivoa kiseline u vodi. PH ravnoteža vode se smanjuje kada ostane nepokrivena preko noći. Voda upija ugljen dioksid koji je čini kiselom. Ali to nije ono glavno oko čega treba brinuti.

Ono što bi trebalo da privuče vašu pažnju je rizik od bolesti uzrokovanih vodom. Nisu sve te bolesti uzrokovane samo vodom koja je kontaminirana spolja.

foto: giphy

Voda je element sklon životu. U njoj se mogu uzgojiti alge i bakterije ako se dugo ostavi da stoji na vazudu. ‚‚Discovery News" je objavio video koji govori upravo o tome.

Hemijski sastav vode se menja, 0,13% se pretvara u karbonatnu kiselinu koja kasnije stvara bikarbonate i karbonate. Ali nije samo zbog toga nesigurno piti takvu vodu. Voda koja je ostala na otvorenom je potencijalni domaćin komarcima i algama, osim toga privlači i kućnu prašinu. Stoga je važno kuvat ili filtrirati pitku vodu.

foto: pixabay.com

Voda se može čuvati neodređeno vreme, ako je ispravno skladištena. Savremeno doba je omogućilo hemijsko pročišćavanje vode. Voda se ne sme se držati zajedno s pesticidima, ali osim toga, sigurno ju je čuvati na duže vreme. Međutim, voda zahteva odgovarajuće posude. Nisu sigurni svi oblici plastičnih boca.

foto: giphy

Ako voda ostane nezatvorena sklona je rastu bakterija. Flaširana voda omogućava se da se takav rast zaustavi na nekoliko dana, ali ne zauvek.

Najbolje je piti svežu vodu koja nije kontaminirana. Zbog toga je najbolje da vodu sipate u čašu kad hoćete da je pijete i da je ne ostavljate u čaši na vazduhu tokom cele noći.

foto: pixabay.com

A ako stvarno ne volite da ustajete samo zbog čaše vode, uvek možete flašu vode pored kreveta.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.