Prva navika koju moraš da promeniš ako hoćeš da smršaš! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

na sve utiču emocije

Prva navika koju moraš da promeniš ako hoćeš da smršaš! (FOTO) (GIF)

Ako hoćeš da konačno smanjiš obim struka, moraš da poradiš na mnogo bitnijim stvarima od planiranja ishrane

Objavljeno:

Šta su to Indigo deca? Da li ste i vi među njima? (FOTO) (GIF)

Dobro je poznato da emotivno stanje može uticati na telesnu masu, a gubitak telesne mase i mršavljenje ne zavisi samo od fizičke aktivnosti i planu ishrane. Ponekad je potrebno menjati sopstveni stav, a ne samo jelovnik.

Ako je vaša trenutna misija gubitak kilograma, zaista je važno da odbacite negativan stav i da promenite način razmišljanja. Možda zvuči suludo, ali to da kako gledate na sebe utiče i na mršavljenje ima čak naučno uporište.

Istraživanja su pokazala da vaš način razmišljanja može uticati na smanjenje ili povećanje struka.

Zašto je važno biti svestan svojih prednosti?

foto: giphy

Prema naučnoj studiji sa Harvarda koja je pratila 84 žene koje žele da smršaju, polovini njih je rečeno da njihovi fizički zahtevni poslovi ispunjavaju uslove za ostvarivanje cilja u programu mršavljenja, dok drugoj polovini nije rečeno ništa o njihovom trenutnom nivou aktivnosti i potrošnji kalorija.

Nakon mesec dana, istraživači su otkrili da je unutar grupe žena kojoj je rečeno da je ono što rade dobro za njih, više od 60 procenata njih izgublio telesnu masu i smanjilo obim struka i kukova. Zanimljivo je da zapravo nisu ništa značajno promenile u svojim stvarnim fizičkim navikama i skoro neprimetno izmenile jelovnik.

foto: profimedia

Druga skupina kojoj nije rečeno ništa pozitivno na početku samog istraživanja, s druge strane, beležila je lošije rezultate. Stoga i ova studija pokazuje da način na koji razmišljate o sebi i postajete svesni svojih prednosti, utiče na gubitak kilograma više nego sama hrana.

Um na neki način i oblikuje jelovnik zavisno od toga koliko ste zadovoljni sobom, pazite i na to šta ćete unositi u svoj organizam.

foto: giphy

Ako razmišljate na način da je teško izgubiti kilograme, to će stvarno i biti teško jer nećete posvetiti vreme sebi i svom telu. Ponekad je potrebno da kažete sami sebi: ‚‚Ja nisam debela" i odlučite se na promenu stila života, a ne sebe same.

Potrebno je da iz glave izbacite sliku idelanog tela i savršene žene i osvestiti šta vi želite i šta bi vas učinilo zadovoljnom. Tek kada stvorite taj pozitivan stav o svom telu i promenama koje vi želite u svom životu, promenićete loše navike s kojima ste dobijali na težini. Stoga je prva navika koju morate da promenite ujedno i prvi korak, a to je da počnete da razmišljate pozitivno i da cenite samu sebe.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.