Od ove bolesti svakog sata umre šest ljudi! Pregledajte se na vreme! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

koliko često ideš kod lekara?

Od ove bolesti svakog sata umre šest ljudi! Pregledajte se na vreme! (FOTO) (GIF)

Kardiovaskularna oboljenja izazivaju 29 procenata svih smrtnih slučajeva u svetu što ih čini ‚‚svetskim ubicom broj jedan"

Objavljeno:

Momci, zbog ove 2 stvari odmah postajete privlačniji ženama! (FOTO) (GIF)

Danas se obeležava Svetski dan srca (World Heart Day) manifestacija koja pokušava da poveća nivo svesti stanovništva o značaju zdravlja srca i krvnih sudova. Svake godine u svetu umre 17, 1 milion ljudi od bolesti srca i krvnih sudova u mozgu, što ova oboljenja stavlja na prvo mesto uzročnika umiranja.

Svetski dan srca je ustanovljen da bi se njegovim obeležavanjem povećalo znanje o bolestima i unapredie mere prevencije. Svetska federacija za srce, zajedno sa svojim članicama ističe da se 80 procenata prevremenih smrti usled infrakta i moždanih udara mogu sprečiti promenama stila života: pušenje, nepravilna ishrana, fizička neaktivnost.

foto: giphy

Kardiovaskularna oboljenja izazivaju 29 procenata svih smrtnih slučajeva u svetu što ih čini ‚‚svetskim ubicom broj jedan".

U Srbiji svakog sata od različitih oblika kardiovaskularnih bolesti umre šest osoba, a svaka osma je u najproduktivnijim godinama života, a većina njih nije imala nikakve prethodne kardiovaskularne smetnje.

foto: pixabay.com

Kardiovaskularne smetnje mogu imati i deca, zbog toga je jako važno da budu fizički aktivna i da se zdravo hrane. To se odnosi i na odrasle, uz prestanak pušenja i smanenje stresa.

foto: giphy

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.