ŠOKANTAN SVETSKI TREND: Devojke traže operaciju vagine IZ BIZARNOG RAZLOGA!
Foto: Profimedia

aman!

ŠOKANTAN SVETSKI TREND: Devojke traže operaciju vagine IZ BIZARNOG RAZLOGA!

Labiaplastija, kako se naziva operacija, podrazumeva skraćivanje ili preoblikovanje usmina vagine

Objavljeno: 10:31h

"Devojčice stare samo devet godina traže operaciju na genitalijama zato što ih uznemirava njihov izgled", rekla je doktorka Naomi Krauč u jednoj britanskoj emisiji.

Dr Naomi Krauč, vodeći adolescentni ginekolog, izjavila je da je zabrinuta što lekari upućuju na porast broja mladih devojaka koje žele da se operišu.

Labiaplastija, kako se naziva operacija, podrazumeva skraćivanje ili preoblikovanje usmina vagine. Međutim, stručnjaci kažu da se to ne treba izvoditi kod devojčica pre nego što napune 18 godina.

Međutim, u 2015. godini, više od 200 devojčica mlađih od 18 godina podrvrglo se labiaplastiji, a više od 150 njih je bilo mlađe od 15 godina.

Neki stručnjaci misle da pornografija i slike koje gledaju preko društvenih medija, navode mlade devojke da imaju nerealne percepcije o tome kako njihove genitalije izgledaju.

Dr Krauč, koja predsedava Britanskim društvom za pedijatrijsku i adolescentnu ginekologiju, izjavila je da za sve godine koliko radi, još nije videla devojku kojoj je bila potrebna operacija.

- Devojke će ponekad istupiti sa komentarima kao što su "jednostavno je mrzim", "samo želim da je uklonim". Da se devojčica tako oseća prema bilo kom delu svog tela, naročito intimnom delu, veoma je uznemirujuće - kaže dr Krauč, prenosi BBC.

(Espreso.co.rs / Blic / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.