Mesec rođenja otkriva od čega ćete sve bolovati tokom života! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

šta vam kaže?

Mesec rođenja otkriva od čega ćete sve bolovati tokom života! (FOTO) (GIF)

Proizvodnja vitamina D u telu nedostaje bebama koje su rođene u zimskim mesecima, a zavisi i od toga da li ste dečak ili devojčica

Objavljeno:

Bapske priče nisu tako tačne! Rakija nije za rane i spuštanje temperature! (FOTO) (GIF)

Španski naučnici sproveli su veliko istraživanje na 30.000 ljudi u kom su pronašli vezu između meseca rođenja i određenih bolesti. Sezonske promene UV zračenja, nivoi vitamina D, virusi i alergije mogu uticati na razvoj fetusa, objašnjavaju.

Tako na primer proizvodnja vitamina D u telu nedostaje bebama koje su rođene u zimskim mesecima, a to može imati dugotrajan efekat na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

- U ovoj studiji pronašli smo značajnu vezu između meseca rođenja i pojave 27 hroničnih bolesti i dugoročnih zdravstvenih problema. Bolesti se takođe pojavljuju drugačije zavisno od toga da li je dete dečak ili devojčica - objasnio je profesor Hose Antonio kesada, autor studije.

foto: giphy

Evo kojim bolestima ste skloniji zavisno od meseca rođenja:

1. Januar

Muška deca češće u odrasloj dobi pate od opstipacije, bolova u donjem delu leđa i čira na želudcu. Žene rođene u ovom mesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru.

foto: Shutterstock

2. Februar

Momci češće pate od problema sa tiroidnoom žlezdom, srcem i od osteoartritisa. Žene su takođe sklone osteoartritisu, problemima sa tiroidnom žlezdom ali i krvnim ugrušcima.

foto: giphy

3. Mart

Momci su skloniji astmi, katarakti, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i opstipaciji.

foto: Thinkstock

4. April

Muške aprilske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, tiroidnom žlezdom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom.

foto: giphy

5. Maj

Momci su skloniji depresiji, astmi i dijabetesu, a žene hroničnim alergijama, osteoporozi i opstipaciji.

foto: Thinkstock

6. Jun

Momci rođeni u junu manje od ostalih pate od depresije i bola u donjem delu leđa. Ali češće imaju srčana stanja, katarakt i hronični bronhitis u odnosu na druge muškarce. Žene rođene u ovom mesecu imaju za 33 posto niži rizik od migrena i 35 posto manji rizik od razvoja problema u menopauzi, u poređenju sa ženama rođenima u ostalim mesecima. Ali sklonije su artritisu, inkontinenciji i reumi.

foto: giphy

7. Jul

Žene rođene u ovom mesecu imaju za 27 posto veći rizik dijagnostifikovanja visokog krvnog pritiska i 40 posto veći rizik od inkontinencije. Takođe su sklone hroničnom bolu u vratu, astmi i tumorima. Muškarci rođeni u ovom mesecu skloni su astmi, tumorima i artritisu.

foto: Shutterstock

8. Avgust

Muška deca rođena u ovom mesecu imaju dvostruko veći rizik od astme u poređenju s decom rođenom početkom godine. Takođe imaju problema sa tiroidnom žlezdom i osteoporozom. Žene su sklone krvnim ugrušcima, reumi i artritisu.

foto: giphy

9. Septembar

Muškarci rođeni u ovom mesecu tri puta više imaju problema sa tiroidnom žlezdom od onih rođeni u avgustu. Skloni su i astmi i osteoporozi. septembarske bebe razvijaju najmanje hroničnih bolesti tokom života ali svejedno su i žene sklone problemima sa tiroidnom žlezdom, malignim tumorima i osteoporozi.

foto: Shutterstock

10. Oktobar

Tokom ovog meseca rađa se najviše beba. Žene s rođendanom u oktobru češće od ostalih imaju visok holesterol, anemiju i osteoporozu. Kasnije tu sklonost s njima dele i muškarci, koji takođe imaju problema i sa tiroidnom žlezdom i osteoporozom.

foto: Thinkstock

11. Oktobar

Momci češće razvijaju hronične probleme s kožom, srčane bolesti i one sa tiroidnom žlezdom u poređenju s ostalima dok žene više pate od astme, hroničnog bronhitisa i krvnih ugrušaka.

foto: giphy

12. Decembar

Žene su sklonije hroničnom bronhitisu, astmi i krvnim ugrušcima, a muškarci kataraktu, depresiji i problemima sa srcem.

foto: Thinkstock

(Espreso.co.rs / Izvor: dailymail.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.