5 situacija u kojima morate da prestanete da pijete toliko vode! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

Već ste popili previše?

5 situacija u kojima morate da prestanete da pijete toliko vode! (FOTO) (GIF)

Da biste bili zdraviji, lepši i blistaviji važno je da unosite dovoljno tečnosti, ali treba paziti jer i sa njom možete preterati

Objavljeno: 10:36h

Ovo je najzdravija vrsta hleba na svetu! Preporučuje ga i čuveni kardiolog! (FOTO) (GIF)

S vodom obično ne možete da pogrešite - osvežava vas, hidrira i pomaže u topljenju masnih naslaga. Ipak, umerenost je ključ u svemu pa tako i u ispijanju vode.

Takođe treba obratiti pažnju na to koliko vode pijete tokom fizičkih aktivnosti. Za vreme intenzivnih treninga bolju opciju predstavljaju rehidracijski rastvori ili kokosova voda.

5 situacija u kojima morate da prestanete da pijete toliko vode!

foto: giphy

1. Već ste popili previše

Reč je o jako retkom stanju, ali preterana konzumacija vode može dovesti do pada koncentracije natrijuma u organizmu. To stanje je poznato kao hiponatrijemija. Posledice hiponatrijemije su najčešće mučnina i povraćanje.

foto: profimedia

2. Mokraća vam je prozirna

Boja urina je odličan pokazatelj hidratacije organizma. Svetlo žuti urin je znak optimalne hidratacije, prozirna mokraća znači da bi trebalo da malo smanjite unos vode, dok tamna boja mokraće signališe dehidraciju.

foto: giphy

3. Pojeli ste obilan obrok

Verovatno vam je poznat onaj trik koji kaže da pre obroka treba da popijete čašu vode da bi ste smanjili veličinu porcije. Iako je to trik koji pomaže, nemojte to shvatiti kao znak da treba da pijete velike količine vode uz obrok da bi ste manje jeli. Upravo suprotno, podstaći ćete mučninu i osećaj nadutosti

foto: profimedia

4. Dugotrajan i intenzivan trening

Znojenjem se gube velike količine natrijuma i kalijuma, pa je zbog toga potrebno nadomestiti ih, ali ne običnom vodom. Za vreme intenzivnih treninga bolju opciju predstavljaju rehidracijski rastvori ili kokosova voda.

foto: giphy

5. Pijete vodu s ukusom

Teško je odoleti svim varijantama vode s ukusom koje se sve danas nude, ali pripazite na količinu takve vode koju pijete. Vode s ukusom su povezane sa snažnijim i češćim osećajem gladi, pa tako i s povećanjem težine.

foto: profimedia

(Espreso.co.rs / Izvor: womenshealthmag)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.