Da pobedite krvopije! 10 super rešenja za ujede komaraca!  (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

sirće i limun

Da pobedite krvopije! 10 super rešenja za ujede komaraca! (FOTO) (GIF)

Muče vas ujedi i šta god da probate ne možete oterati ove napasti... Ne morate da kupujete sprejeve, najbolje lekove već imate u kući

Objavljeno:

8. Eterična ulja

Postoji više vrsta eteričnih ulja koja će pružiti momentalno olakšanje od svraba i iritacije. Najbolji učinak imaju esencijalna ulja od: čajevca, ruzmarina, neema, lešnika ili kedra. U decilitar vode kapnite jednu do dve kapljice esencijalnog ulja, pomešajte i stavite na ujed.

foto: pixabay.com

9. Pasta od soli

Uzmite par velikih kašika soli i dodajte malo vode i pomešajte sastojke da biste dobili gustu pastu (vodu polako dodajte da ne bi ispalo preretko). Namažite ujed pastom i pustite da se osuši. Najbolja opcija je himalajska so, ali i ona obična će poslužiti.

foto: giphy

10. Beli luk

Uzmite češanj belog luka i protrljajte mesto ujeda. U početku ćete osetiti peckanje i jak neprijatan miris, ali ubrzo će vam se znatno otok i prestaće da svrbi. Pozitivna strana jakog "mirisa" je da odbija i komarce. Ovaj prirodni lek nije preporučljivo koristiti na deci.

foto: Shutterstock

12. Ozonirano maslinovo ulje

Ozonirano maslinovo ulje je prirodno sredstvo u kom se u maslinovo ulje polako uliva kiseonik i to tokom razdoblja od 3 do 6 meseci. Ovim procesom ulje se menja u beličastu kremu koja može olakšati razna kožna oboljenja. Kod ugriza komarca, ozonirano maslinovo ulje ubrzava lečenje i ublažava oticanje i crvenilo.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.