Po čemu se mozak psihopate razlikuje od ostalih? (FOTO) (GIF)
Foto: psychiatry

majstori manipulacije

Po čemu se mozak psihopate razlikuje od ostalih? (FOTO) (GIF)

Psihopatija je poremećaj ličnosti koji je već vidljiv u detinjstvu, a jače počinje da se manifestuje u pubertetu

Objavljeno:

Invazija mrava u kući? 9 recepata pomoću kojih ćete ih se odmah rešiti! (FOTO) (GIF)

Šta je psihopatija? Najjednostavnije objašnjeno - poremećaj ličnosti koji je već vidljiv u detinjstvu, a jače počinje da se manifestuje u pubertetu. Psihopate karakteriše nedostatak empatije, majstori su manipulacije i mogu da budu visokofunkcionalni u društvu kopirajući društveno prihvaćeno ponašanje, koje njima samima ništa ne znači.

Mozak potvrđenih psihopata se stvarno razlikuju od mozga ljudi bez te dijagnoze, otkrili su stručnjaci koji se sada nadaju da će im to pomoći u njihovom lečenju i sprečavanju kriminala.

foto: Giphy

Prefrontalni korteks mozga može da ukaže na psihopatiju. Ovaj poremećaj naučnici istražuju dugi niz godina. Nova studija objavljena u magazinu ‚‚Oxford Academic Journals" je otkrila da je psihopatija usko povezana s promenama, odnosno sa abnormalnostima na prefrontalnom korteksu mozga.

foto: profimedia

- Iako u SAD-u psihopate čine tek 1 procenat ukupne populacije, potvrđenih psihopata među kriminalcimaje između 15 do 25 procenata - izjavio je jedan od istraživača, Kol Korponi, sa Univerziteta Viskonsin-Madison.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.