Lovor je najmoćnija biljka na svetu, zato je ne koristite samo za kuvanje (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

moćan mali

Lovor je najmoćnija biljka na svetu, zato je ne koristite samo za kuvanje (FOTO) (GIF)

Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme

Objavljeno:

Ako vam zvoni u desnom uhu, to može da znači samo jedno... (FOTO) (GIF)

Od lovorovog lista ima više koristi nego od samog ubacivanja u lonac da bi jelu dao aromu. To je čudotvorna biljka i šteta ju je koristiti samo kao dodatak jelima. Stručnjaci kažu da se radi o vrlo moćnoj biljci koja usporava starenje, popravlja raspoloženje, čisti telo, rešava respiratorne probleme itd.

Kada ga zapalite, pomoći će vam da se rešite teskobe i umora, a taj miris će vas i razbuditi. Naime, kombinacija hemikalija u lovorovom listu deluje smirujuće na telo i psihu. Sve što treba da uradite je da zapalite nekoliko listića u prostoru u kom boravite i udisati taj dim. Ali, to nemojte raditi pre spavanja jer će vas miris zapaljenog lovora razbuditi.

foto: giphy

Kako možete koristiti lovorov list?

1. Tera sluz iz pluća - lovorov list je stimulans disajnih puteva i može pomoći da izbacite sluz iz pluća. Najbolji način je da stavite sveže ili suve listove u vruću vodu i da udišete paru - inhalirate. Pomaže i mazanje uljem lovora po prsima. To leči alergije i astmu.

foto: pixabay.com

2. Pomaže kod dijabetesa - istraživanje je pokazalo da konzumiranje 3 grama lovora na dan smanjuje nivo glukoze kod ljudi koji imaju dijabetes tipa 2.

foto: pixabay.com
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.