AKO NE MOŽETE DA IDETE U WC POSLE INTIMNOG ODNOSA JAVITE SE LEKARU: Ovi SIMPTOMI mogu otkriti prisutne INFEKCIJE
"Gospodin" vam pravi muke posle intimnih odnosa?, Foto: Profimedia

morate znati

AKO NE MOŽETE DA IDETE U WC POSLE INTIMNOG ODNOSA JAVITE SE LEKARU: Ovi SIMPTOMI mogu otkriti prisutne INFEKCIJE

Evo kada treba da se zabrinete posle intimnog odnosa!

Objavljeno:

Odlazak u toalet nakon intimnog odnosa je poželjan jer na taj način izbacujemo bakterije koje su se našla u osetljivim regijama polnih organa. Odlazak na malu nuždu posle intimnog odnosa korisno je zarad prevencija infekcija urinarnog trakta, posebno kod žena.

Za muškarce, ovo je manje zabrinjavajuće, uglavnom zato što postoji manji rizik da bakterije koje izazivaju probleme dođu do njihove bešike, zahvaljujući dužim uretrama. Kod muškaraca, mokrenje i izlučivanje semene tečnosti se odvijaju preko uretre. To znači da prvo rade jednu, a potom drugu funkciju.

'Gospodin' vam pravi muke posle intimnih odnosa?
"Gospodin" vam pravi muke posle intimnih odnosa?foto: Profimedia

"Postizanje e*ekcije je za oslobađanje semene tečnosti tokom orgazma. Da bi se sprečilo da tečnost dospe u bešiku, unutrašnji uretralni sfinkter se skuplja. Ovo ne samo da sprečava spe*mu da uđe u bešiku, već takođe sprečava da urin prođe kroz uretru tokom erekcije i e*akulacije", objašnjava urolog i specijalista raka prostate dr Dejvid B. Samadi.

Dakle, ako ste i dalje u e*ekciji tokom male nužde, mogli biste da naiđete na poteškoće. Ali ovo je normalna reakcija i nije razlog za brigu. Moći ćete da obavite toalet kada vam e*ekcija nestane. Međutim, postoje simptomi mokraće koje muškarci ne bi trebalo da ignorišu.

Infekcija urinarnog trakta (UTI), uretritis i polno prenosive infekcije (STI) takođe mogu da otežaju mokrenje nakon intimnog odnosa, pa čak i da dovedu do peckanja mokraće nakon samog čina. Zato je važno da obratite pažnju na neke od sledećih simptoma, kao što sučesto mokrenje, osećaj da uvek morate da idete u toalat, čak i kada vam se ne ide, bolno mokrenje, bol u stomaku, zamućen i neprijatan urinmokrenje, krv u urinu, groznica i mučnina.

Ukoliko primetite bilo koje od gore navedenih simptoma, ne libite se da odmah potražite pomoć stručnjaka. Ne postoji stid nitri strah kada je zdravlje u pitanju.

BONUS VIDEO:

05:41

KAD SAM POSTAO DOKTOR, TO JE BILA KNJIŠKA BOLEST Urolog Milošević: Ako se ne leči na vreme, dolazi se do FATALNOG STADIJUMA

(Espreso / Mondo / Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.