KARDIOLOG TVRDI DA AKO VAM SE OVO DEŠAVA DOK SPAVATE, PRETI VAM INFARTK: Ne zanemarujte ove stvari, može biti KOBNO
Spavanje, Foto: Profimedia

sa zdravljem nema igre

KARDIOLOG TVRDI DA AKO VAM SE OVO DEŠAVA DOK SPAVATE, PRETI VAM INFARTK: Ne zanemarujte ove stvari, može biti KOBNO

Nesanica je stanje koje može imati značajan uticaj na zdravlje srca

Objavljeno:

Kardiolog dr Kejti Tomaško ističe da česta budnost tokom noći može dovesti do porasta krvnog pritiska, što predstavlja faktor rizika za kardiovaskularne bolesti.

Studije su takođe pokazale da nesanica može biti povezana sa hipertenzijom, bolestima srca i srčanom insuficijencijom.

Ako ovako spavate možda vam preti infarkt

Nedavno sprovedena studija na pacijentima koji su pretrpeli srčani udar ili intervenciju na arterijama otkrila je da je nesanica značajno povezana sa ponavljajućim glavnim srčanim nuspojavama. Čak 45% pacijenata je prijavilo nesanicu, a 24% je koristilo lekove za spavanje. Tokom više od četiri godine praćenja, primećeno je 364 slučaja ponavljajućih glavnih srčanih nuspojava

Uticaj nesanice na postojeća srčana oboljenja

Kada je reč o pacijentima sa već postojećim srčanim oboljenjima, nesanica može povećati rizik od pogoršanja. Studija "Sleep Advances" je pokazala da nesanica može dovesti do povećanog rizika od srčane insuficijencije, moždanog udara i kardiovaskularne smrti. Ovo ukazuje na važnost adekvatnog sna i njegovog uticaja na oporavak i zdravlje srca.

Važno je da se posveti pažnja očuvanju zdravog sna, posebno kod osoba sa srčanim oboljenjima. Nesanica može imati ozbiljan uticaj na zdravlje srca i povećati rizik od komplikacija kod osoba koje već imaju srčana oboljenja.

Bonus video:

04:04

U SAMO NEKOLIKO KORAKA MOŽETE NEKOME DOSLOVNO SPASITI ŽIVOT Ovo su koraci kako da pomognete osobi koja je doživela INFARKT

(Espreso/republika/M.Ognjenović/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.