STRUČNJAK TVRDI DA NIKAKO NE TREBA IĆI U TOALET U OVOJ SITUACIJI: Svi to rade za 'NE DAJ BOŽE' a tako se pravi HAOS
Ilustracija, Foto: Profimedia

obratite pažnju

STRUČNJAK TVRDI DA NIKAKO NE TREBA IĆI U TOALET U OVOJ SITUACIJI: Svi to rade za 'NE DAJ BOŽE' a tako se pravi HAOS

Da li ste od onih ljudi koji moraju da ode u toalet, čisto za "svaki slučaj", pre nego što izađu iz kuće

Objavljeno:

Prema mišljenju stručnjaka, ova navika bi mogla da vam donese više štete nego koristi. Kako? Specijalista za creva Tifani Sekvera podelila je nekoliko razloga. Ističe da bi ovakvo, brzo vršenje nužde i mokraće moglo da utiče na vašu karlicu, prenosi Metro.

"Odlaskom u toalet kada ne osećata potrebu, naprežete vašu bešiku da se isprazni, kada još uvek nije puna. U suštini, ako ovo radite redovno, zapravo zbunjujete signale između bešike i mozga”, objasnila je ona.

Generalno, kako se bešika puni, deo urina koji pritiska zid bešike šalje signale vašem mozgu koji dovodi do prevremenog nagona. Na taj način zbunjujete čitav organizam. Od velike je važnosti da mišići vaše bešike budu jaki, pogotovo kod žena. Većina žena između 35 i 65 ima problema sa slabom bešikom. Postavlja se pitanje kako da očuvate mišiće bešike snažnim?

Prema rečima stručnjakinje, trebalo bi da idete u toalet kada zaista osećate potrebu i morate. Zatim, vežbanje bi bilo od velike pomoći, poput stezanja i opuštanja mišića va*ine.

Bonus video:

01:43

Hronične bolesti i korona virus: Kako živeti sa dijabetesom u vreme pandemije

(Espreso/mondo/T.B./prenela T.M)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.