SVI MISLE DA POSTELJINU TREBA PRATI NA 90 STEPENI: Stručnjaci, međutim, tvrde nešto SASVIM DRUGO, nećete verovati
Pranje veša, Foto: Profimedia

savet

SVI MISLE DA POSTELJINU TREBA PRATI NA 90 STEPENI: Stručnjaci, međutim, tvrde nešto SASVIM DRUGO, nećete verovati

Ovo je najbolji način pranja posteljine

Objavljeno:

Najjednostavniji način da unesete svežinu u dan jeste da promenite posteljinu i stvorite čisto, mirisno i meko utočište u koje ćete uživati da se uvučete na kraju napornog dana, a da se sledećeg jutra probudite još lepše.

„Čista posteljina nije presudna samo za vašu udobnost, već i za vašu higijenu. Dok spavate, vaše telo oslobađa prirodna ulja i znoj, koji se prenose na posteljinu. Dakle, kao što redovno perete svoju odeću, tako tereba i posteljinu“, rekla je Farah Aršad iz prodajnog odeljenja „Dusk“, a prenosi klix.ba.

Ali, posebno je važno obratiti pažnju na temperaturu na kojoj perete posteljinu.

„Podesite temperaturu vaše mašine za pranje veša u opsegu od 30 do 40 stepeni Celzijusa. Ovo je optimalna temperatura za efikasno uklanjanje prljavštine i masnoće i ubijanje bakterija, a istovremeno štiteći vlakna vaše posteljine“, dodala je Aršad.

Veš mašina, Pranje veša
foto: Profimedia

Kompanija „Dusk“ saopštila je da će potraga za odgovorom na pitanje „Koliko često menjati posteljinu?“ tokom prošle godine porastao je za 60 odsto.

U proseku, osoba menja posteljinu svaka 24 dana, prema studiji koju je sprovela kompanija Mattress Advisor. Međutim, ovo nije idealno.

Posteljinu treba prati jednom nedeljno. Naravno, ako često putujete ili ne spavate u svom krevetu svake noći, u redu je menjate na neko duže vreme.

BONUS VIDEO:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Danas/Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.