BREZA - MAGIČNA BELA KRALJICA: Saznajte šta sve leči i kako se koristi!
Ilustracija, Foto: Michael Piepgras / Panthermedia / Profimedia

promo

BREZA - MAGIČNA BELA KRALJICA: Saznajte šta sve leči i kako se koristi!

Elegantna breza (Betula pendula) upečatljivo bele kore i nežnih srcastih listova, prepoznatljiv je simbol nepreglednog ruskog prostranstva i šuma, a brojna su i narodna verovanja, mitovi i legende vezani za ovo drvo.

Objavljeno:

Starim Slovenima i Keltima breza je bila veoma važno drvo, smatrala se svetom jer je isterivala zle duhove, zbog čega su se od njenog drveta pravile i kolevke. Za Indijance breza predstavlja magično drvo, kao i u Indiji i Sibiru.

U fitoterapiji koriste se najčešće mladi listovi breze, a nešto ređe kora, pupoljci i katran koji se pravi od ovog drveta. U rano proleće sakuplja se i sok koji se dobija bušenjem drveta. On se odmah upotrebljava kao veoma moćno i dragoceno biljno sredstvo za jačanje i čišćenje organizma od nagomilanih toksina.

Promo
foto: Promo

Listovi breze bogati su triterpenskim saponinima i flavonoidima. Najviše ima hiperozida - flavonoida prirodnog antidepresiva koji podiže nivo seratonina i štiti od oksidativnog stresa i kvercetina - poznatog među biohemičarima i ljubiteljima priorde i bilja i kao “kralj flavonoida” zbog toga što je jedan od najaktivniji bioflavonoida. Kvercetin deluje protivupalno, direktno blokira nekoliko početnih stupnjeva upalnog procesa; blokira sintezu i odlobođenje histamina i drugih medijatora upale. Deluje i kao prirodni antioksidans, štiti LDL holesterol od oksidacije i time smanjuje opasnost od njegovog nakupljanja na unutrašnjim zidovima arterija i stvaranje plaka. Kvercetin takođe sprečava zgrušavanje krvi i stvaranje krvnih ugrušaka. Listovi breze sadrže i kofeinska kiselina koja takođe deluje kao antioksidans i reducira proizvodnju aflatoksina za više od 95% i inhibira kancerogenezu kod tumora debelog creva. Poslednje, ali ne najmanje bitno, listovi breze su bogat izvor askorbinske kiseline, odnosno vitamina C koji igra ključnu ulogu u očuvanju dobrog zdravlja i jačanju imuniteta pogotovo tokom borbe sa virusima i bakterijama.

Bela breza jača organizam, podmlađuje tkivo i ubrzava zarastanje dubokih rana, jača kardiovaskularni sistem i uspešno obara visok krvni pritisak. Uspešno leči bubrežna oboljenja, izbacivajući nakupljene toksine. Dokazano je da ublažava i kožna oboljenja, poput ekcema, psorijaze i raznih osipa i upala. Podstiče rad jetre, jer olakšava lučenje žuči. Ova biljka je poznata i po sjajnim rezultatima kada je mršavljenje u pitanju. Zahvaljujući svojim svojstvima, odličan je diuretik, a samim tim što pomaže pri izbacivanju viška tečnosti iz organizma, ovaj čaj je sjajan u borbi protiv viška kilograma i celulita. Ublažava menstrualne tegobe. Poboljšava metabolizam. Prema narodnoj medicini, dovoljno je da se redovno pije da bi se telo očistilo.

List breze je kontraindikovan jedino kod osoba sa edemom koji imaju smanjenu srčanu ili bubrežnu funkciju. Sem toga, nema opasnosti po zdravlje niti neželjenih efekata pri pravilnoj primeni u okviru terapeutskih doza.

Savetuje se pojačan unos tečnosti prilikom uzimanja preparata na bazi brezinog lista, minimum 2 l tečnosti dnevnoj.

U Green Fit biljnim kapima breza je jedan od ključnih sastojaka zbog svih gorenavedenih lekovitih svojstava i povoljnih efekata koje ima na ljudski organizam. Toplo vam preporučujemo da ih uključite u redovnu upotrebu.

Promo
foto: Promo

GREEN FIT biljne kapi pospešuju metabolizam, regulišu probavu i eliminaciju suvišne tečnosti, te na taj način olakšavaju razgradnju masnih naslaga. Povoljno deluju na smanjenje i održavanje željene telesne težine.

PREPORUČENA UPOTREBA PROIZVODA:

Odmeriti 75 kapi i rastvoriti u 30 ml (rakijska čašica) vode ili čaja. Green Fit biljne kapi piti 2 puta dnevno, ujutru i uveče. Preporučuje se konzumiranje tri bočice u kontinuitetu.

Cena Green Fit biljnih kapi iznosi 1.500 rsd i možete ih naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 svakog radnog dana.

Cena paketa 2+1 gratis (2 bočice kupite, treću dobijete gratis) iznosi 3.000 rsd i možete ga naručiti klikom OVDE ili pozivom na broj telefona 011/4420-502 svakog radnog dana.

* Dostava je moguća samo na teritoriji Republike Srbije.

(Esprteso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.