OVI TESTOVI OTKRIVAJU BOLEST KOJE SE SVI PLAŠE: Proverite da li imate ovakve SIMPTOME i šta vam oni govore
Ilustracija, Foto: Profimedia

ovo morate znati

OVI TESTOVI OTKRIVAJU BOLEST KOJE SE SVI PLAŠE: Proverite da li imate ovakve SIMPTOME i šta vam oni govore

Stručnjaci ističu da postoje načini na koje možete da smanjite šanse za razvoj ove bolesti

Objavljeno:

Alchajmerova bolest pogađa mnoge ljude na razne načine. Bilo da je u pitanju član porodice, prijatelj ili komšija - većina ljudi poznaje nekoga ko je živeo sa dijagnozom i kako se to odražava na zdravlje.

Prema Pauli Benedi postoje stvari koje ukazuju i otkrivaju ovu bolest..Prema ekspertu za zdravlje, stvari poput genetike i hormona mogu da imaju veliki uticaj na vaše zdravlje.

Hormoni

Promene štitne žlezde mogu da budu jedan od znakova, kao i povišeni kortizol i estrogen. Visok nivo šećera u krvi takođe povećava rizik od Alchajmera. Zato nije na odmet da redovno vadite krv i radite testove na hormone.

Visok nivo bakra

Ovo takođe može da igra ulogu u razvoju Alchajmerove bolesti. Veoma je uobičajeno da oni sa ADD, ADHD, autizmom, alergijama i stanjima zasnovanim na raspoloženju imaju visok nivo bakra.

Genetika

Genetika kao i u svemu ima veliku ulogu u razvoju raznih bolesti. Uvek možete da testirate koje gene imate, a zatim da prilagodite svoju ishranu i način života. Na primer, neko sa APOE4 genom treba da bude veoma oprezan sa mastima (uključujući zdrave masti) u ishrani jer to može da poveća upalu, treba da izbegava keto dijetu (koja je 70-80% masti) i da bude oprezan sa alkoholom jer je ovo takođe može biti štetno.

BONUS VIDEO:OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI

00:50

OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.