Jaja su zdrava, ali ih ipak ne smete pojesti više od 3! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Ne preterujte za Uskrs!

Jaja su zdrava, ali ih ipak ne smete pojesti više od 3! (FOTO) (GIF)

Jedno veliko kokošije jaje ima u proseku 80 kalorija, 5 grama masti, 6 grama proteina i zanemarivu količinu ugljenih hidrata
Objavljeno: 22:14h

Mnogi nutricionisti za jaja kažu da su ‚‚super hrana" koja vas opskrbljuje svim potrebnim nutritijentima. Da li znate koliko jaja smete pojesti nedeljno, s obzirom na količinu masnoće koju sadrže?

Nutricionista Keri Gans, autor knjige ‚‚The Small Change Diet", kaže da su dva do tri jaja dnevno sasvim pristojna količina. Zato pažljivo za Uskrs, nemojte ih pojesti previše. Iako su Uskršnja jaja ukusnija, nego sva ostala, pazite na svoje zdravlje. Pogotovo, ako ste postili čitav post, nemojte naglo da opteretite želudac.

foto: giphy

Budući da je svaki organizam drugačiji, kao i prehrambene navike, tako je potrebno uzeti u obzir i ostatak ishrane i videti odakle dolazi ostatak zasićenih masnoća koje unosite u organizam.

foto: profimedia

- Sasvim je u redu jesti dva do tri jajeta dnevno, ali ukoliko ih jedete sa mnogo maslaca ili sira, onda svakako obratite pažnju na to koliko kalorija i masnoća unosite u svoj organizam - kaže ova Keri Gans.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.