PSIHOLOG OTKRIO TRIK KAKO DA ZAUSTAVITE NAPAD PANIKE:Bukvalno vam je potrebna 1 VOĆKA, sve će UBRZO prestati(VIDEO)
Napad panike, Foto: Profimedia

SAVET

PSIHOLOG OTKRIO TRIK KAKO DA ZAUSTAVITE NAPAD PANIKE:Bukvalno vam je potrebna 1 VOĆKA, sve će UBRZO prestati(VIDEO)

Napadi panike mogu uključivati znojenje, peckanje ruku, ubrzan rad srca, drhtanje, osećaj propadanja i strah od umiranja.

Objavljeno:

Dženifer Anders, psiholog sa sedištem u Koloradu, objavila je video u kome svojim pratiocima pokazuje metod za zaustavljanje napada panike. Video je postao viralan, a prikupio je 2,7 miliona pregleda i desetine hiljada lajkova.

Neobično je to da je Dženifer kao trenutno rešenje koristila limun. U videu ona govori gledaocima da iseku limun na kriške i stave je u usta sledeći put kada osete da dolazi napad panike.

- Način na koji ovaj trik funkcioniše je da unosi svest u telo i u sadašnji trenutak, tako da je to sredstvo za uzemljenje - rekla je Anders za HuffPost i dodala:

- Usta zbog limuna počinju da se skupljaju i osećate kiselost. To odvodi vašu svest od negativnih misli i pomaže vam da se povežete sa vašim okruženjem, a to je limun u ovom slučaju.

Možda ćete čak i duboko udahnuti nakon što probate kiseli ukus.

- I zaista ono što radi jeste da pomaže da odvojite svoj um od misli i unesete svest u fizičko telo. I to je ono što pokušavamo da uradimo, kad god smo u napadu panike.

Anders je nagalsila da to ne važi za nekoga ko ima napad panike zbog intenzivnog iskustva.

- Anksioznost kao odgovor na nešto tragično je normalna reakcija, i zapravo, rekao bih da je opravdana. Na neki način je od pomoći imati taj nalet adrenalina jer je to deo odgovora na borbu ili bekstvo, pokreće vas, navodi vas na akciju, ali ono što nam se ne sviđa je kada vaše telo proizvodi fiziološku iskustvo - objasnila je ona.

03:16

DEFINITIVNO DOKAZANO DA TELEFONI DELUJU NA DECU KAO DROGA! Psiholog upozorava: Te nove boje dovode do lučenja određenih hormona

(Espreso/novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.