DEVOJČICA PREMINULA VELIKOM BRZINOM NAKON ŠTO JE OSETILA TRNJENJE RUKE: Ovaj ČUDAN simptom je iznenadio i LEKARE
Bolesno dete, Foto: Profimedia

pažnja!

DEVOJČICA PREMINULA VELIKOM BRZINOM NAKON ŠTO JE OSETILA TRNJENJE RUKE: Ovaj ČUDAN simptom je iznenadio i LEKARE

Nekada nas neki simptomi zaobiđu i onda nas strefi onaj ključni, kada je već pomalo kasno

Objavljeno:

Devojčica koja je bila poznata kao "sunce" svoje porodice tragično je umrla na njihovim rukama nakon što joj je dijagnostikovan "tihi" tumor na mozgu.

Emili Smit, iz Sent Albansa u Hertfordširu, dobila je poražavajuću dijagnozu nakon što je primetila neobičan osećaj u levoj ruci i desnoj nozi. Osmogodišnjakinja je u julu prošle godine bez simptoma završila školsku godinu, ali ubrzo nije mogla normalno da koristi ruku.

Tumor
foto: AP

Njeni roditelji Sara i Endi Smit su alarmirali hitnu pomoć nakon što je osećaj počeo da se širi. Hitno je prebačena u bolnicu i iste večeri je urađena magnetna rezonanca. Emilina porodica ostala je šokirana nakon što su lekari identifikovali tumor na mozgu. Rekli su da Emili nije iskusila redovne simptome koji su povezani sa stanjem, kao što su mučnina i glavobolja, jer je tumor pronađen duboko u njenom mozgu.

Emilino stanje se brzo pogoršavalo. Operacija je planirana u pokušaju da se ukloni što je moguće veći deo tumora nakon čega je usledila postoperativna radioterapija kako bi se usporio rast.

Međutim, 2. avgusta 2022. Emili je kolabirala kada je tumor počeo da krvari i da otiče izazivajući nakupljanje tečnosti u mozgu. Bolnica je brzo reagovala i odvela Emili na hitnu operaciju. Urađena je i biopsija koja je potvrdila tip tumora - difuzni srednji gliom.

Emili je provela preostale dane u jedinici pedijatrijske intenzivne nege, ali se nažalost nikada nije probudila nakon operacije. Preminula je samo šest dana nakon hitne intervencije 8. avgusta.

Dr. Cappy Rothman, Dr. Kapi Rotman, Posmrtno vađenje sperme, Sperma, Spermatozoidi, Operacija, Medicina
foto: Printscreen/Youtube/BuzzFeedVideo

Sara je opisala svoju ćerku kao neverovatno bistru.

- Difuzni gliom srednje linije trenutno nema lek. Emili je bila neverovatno bistra, kreativna i volela je da svira klavir. Bila je graciozna baletska igračica, talentovana za glumu, planinarenje, plivanje i penjanje. Čak je osvojila Snoudona 1. juna 2022. sa bezgraničnom energijom i entuzijazmom. Bila je deveruša na venčanju svog ujaka 16. jula, a najbolje se zabavljala vozeći se na ringišpilu i slikajući se u foto-kabini tog dana sa porodicom. Bila je ljubazan prijatelj mnogima i voljena ćerka i sestra svom starijem bratu Hariju. Bila je sunce u našoj porodici.

Otac je dodao: - Tip tumora je bio tako nestabilan i agresivan, ali podjednako tih. Najgori od najgorih. Teško je kada nemate vremena da pokušate da uradite nešto da ga lečite.

Majka je poručila da stvari mogu da se dese brzo, ali sa Emili je bilo brže od toga.

Operacija
foto: Profimedia

Pošto je bila tako važna figura u životima toliko ljudi, Emilina porodica je inspirisana uspomenom na nju rešila da prepešači 192 milje u izazovu od obale do obale, u partnerstvu sa "Tom's Trust", gde će im se pridružiti prijatelji i porodica na putu na različitim tačkama na njihovoj ruti.

- S obzirom na to da je Sara učiteljica i da je ovo Harijev prvi letnji odmor bez Emili, mi na ovaj izazov gledamo kao na fokus daleko od bola zbog njenog gubitka tokom duge pauze od šest nedelja. To je jedno od onih posebnih mesta gde se svi osećamo povezani sa njom. Šetnja obeležava godinu dana nakon što smo izgubili Emili, i godinu dana kada imamo i Anđelu, našeg psihologa.

Porodica Smit prikuplja sredstva u znak sećanja na Emili za njihovo putovanje od obale do obale, prenosi "Mirror".

OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI:

00:50

OVO SU SIMPTOMI KOJI SIGNALIZIRAJU ALCHAJMER! Doktor Ilić za Kurir TV: Važno je kada se započinje lečenje, BOLEST SE MOŽE IZMENITI

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.