SVI SRBI ČUPAJU DLAKE IZ NOSA OVAKO, DOKTORKA APELUJE: Ovo može izazvati RIZIK od JEDNE STVARI
Čupanje dlaka iz nosa pincetom, Foto: Youtube Printscreen/New York Post

pažnja!

SVI SRBI ČUPAJU DLAKE IZ NOSA OVAKO, DOKTORKA APELUJE: Ovo može izazvati RIZIK od JEDNE STVARI

Prva stvar koja vam padne na pamet kada imate dlake u nosu su

Objavljeno:

Čupanje dlačica iz nosa pincetom ili depilacija može uzrokovati infekciju, upozorila je doktorka Nikol Aronson. Prema njoj, popularne metode uklanjanja dlačica takođe mogu da rezultuju urastanjem dlačica, kao i crvenilom i iritacijom.

"Ne bih preporučila nijednu metodu uklanjanja dlačica iz nosa. One su tu jer hvataju polen, prašinu i druge nadražujuće stvari koje udišemo. Depilacija voskom probija kožnu barijeru i stvara otvore kroz koje bakterije mogu ući dublje u tkivo. Tako raste rizik od infekcije", izjavila je za HuffPost.

bubuljica na nosu, Bubuljica, Nos
foto: Profimedia

Infekcije mogu uključivati nazalni vestibulitis, kada je unutrašnjost vašeg nosa pogođena stafilokoknom infekcijom koju uzrokuje bakterija Staphylococcus. Simptomi uključuju crvenilo unutar ili izvan nosnice, kvržicu nalik bubuljicu, krastu oko nosnice i bol i kvrge ili čireve u nosu.

Ako vam smetaju dlačice u nosu, najsigurnije i najbezbolnije je podrezati ih makazicama. Birajte one koje su namenjene uklanjanju dlačica s lica. Takođe, mogu poslužiti i trimeri za nos.

VIRUS ZAPADNOG NILA SE MANIFESTUJE I DO 14 DANA OD UJEDA KOMARACA! Doktorka otkrila sve što treba da znate o ovoj bolesti:

08:59

VIRUS ZAPADNOG NILA SE MANIFESTUJE I DO 14 DANA OD UJEDA KOMARACA! Doktorka otkrila sve što treba da znate o ovoj bolesti

(Espreso/ b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.