Da li je teretana zaista najbolje mesto za vežbanje? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

ili u prirodi?

Da li je teretana zaista najbolje mesto za vežbanje? (FOTO) (GIF)

Ako niste ljubitelj teretana, uvek postoje altenative u slučaju da se odlučite za zdraviji život
Objavljeno:

Imate alergiju na polen? Evo kako možete preživeti proleće (FOTO) (GIF)

Volite da vežbate redovno, brinete se o svom telu i zdravlju. A gde to češće radite, u teretani ili kod kuće? Zanimljivo je da je svaka sedma osoba u Velikoj Britaniji učlanjena u jednu od teretana, pokazalo je istraživanje ‚‚UK Fitness Industry 2016".

Članovi teretana u proseku vežbaju više od šest sati nedeljno od onih koji nisu članovi nijedne teretane. Takođe, oni su imali manji broj otkucaja srca, uži struk, bolju funkciju pluća i više mišićne mase. Više se kreću i manje vremena provode sedeći za TV-om ili računarom. Rezultati su slični i za žene i muškarce.

foto: giphy

U istraživanju je učestvovalo 405 osoba, uzrasta od 30 do 64 godina, a opšte karakteristike onih koji nisu članovi teretane i onih koji jesu, su bile slične. Elizabet C. Šroeder, profesorka kineziologije i nutricionizma na Univerzitetu u Ilinoisu kaže da su napravili ovo istraživanje da utvrde koliko su zaista zdraviji oni pojedinci koji svoje slobodno vreme provode u teretanama na treninzima, od onih koji se ne bave nikakvom sportskom aktivnošću.

foto: profimedia

- U istraživanju smo pokazali da oni koji ne idu u teretanu na treninge, ali vežbaju u svom domu ili u prirodi, postižu slične rezultate kao oni koji treniraju u teretani - izjavila je Šroeder. Zato ne treba da budete član teretane ako želite da živite zdravije i da trenirate.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.