6 razloga zašto svaki dan treba da pojedete 3 jaja? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

i za zdravlje i za lepotu

6 razloga zašto svaki dan treba da pojedete 3 jaja? (FOTO) (GIF)

Jod je izuzetno važan za pravilan razvoj organizma, a nalazi se u ograničenim količinama i samo u pojedinoj hrani
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Jaja su omiljena dečja hrana i su prepuna korisnih sastojaka za zdravlje. Iako se proteklih godina, uz mnogu drugu hranu često govori kako su štetna, stručnjaci govore da to nije tako. Jaja su zapravo prepuna dobrih sastojaka, a jedan od njih je holin - supstanca koja je važna za obnavljanje moždanog tkiva. Uz to, jaja su dobra za smanjenje lošeg holesterola.

Stavite na lice jabukovo sirće i samo posmatrajte šta će se dogoditi! (FOTO) (GIF)

Jaja su bogata mineralima, kao što su selen i jod te vitaminima B12 i D. Važno ih je jesti i zbog regulacije kolesterola u krvi. Jod je izuzetno važan za pravilan razvoj organizma, a nalazi se u ograničenim količinama i samo u pojedinoj hrani.

foto: giphy

Prosečno jaje sadrži između 180 i 186 mg holesterola, što je pola preporučene dnevne doze. Međutim stručnjaci kažu, da se holesterol i sam proizvodi u telu 1 do 2 grama dnevno, a kada jedete hranu koja sadrži holesterol proizvodnja stvaranja holesetrola u telu opada, tako da se samo menja jedan holesterol drugim, a ne raste. Naravno, ako hranu koja obluje holesterolom jedete u umerenim količinama.

foto: profimedia

Zašto je dobro svaki dan jesti jaja?

1. Jačaju imuni sitem

Dobro je poznato da dobar imunitet čuva zdravlje jer se lakše bori protiv virusa i bakterija. Samo jedno jaje sadrži otprilike četvrtinu količine selena - elementa u tragovima koji poboljšava imunitet i reguliše hormone tiroidne žlezde.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.