LAŽNI KILOGRAMI: Ovo su 3 situacije u kojima ne vredi držati dijetu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

PAZITE SE ZAMKI!

LAŽNI KILOGRAMI: Ovo su 3 situacije u kojima ne vredi držati dijetu! (FOTO)

Iako stručnjaci preporučaju da izbegavamo svakodnevno merenje, osobe na dijeti često ne mogu da odole, a da se ne izmere
Objavljeno:

Stručnjaci savetuju da se osobe na dijeti mere jednom nedeljno. Nakon dijete preporučuju da se tri meseca merite svake dve nedelje, a nakon tog perioda samo jednom mesečno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svakodnevno vaganje trebali bismo izbegavati jer ono najčešće nepovoljno utiče na našu motivaciju za dijetu, posebno ako ne gubimo kilograme brzinom kojom bismo to želeli.

foto: Shutterstock

Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele smršati. U nastavku saznajte kada ne biste trebali stati na vagu jer bi vam ona mogla prevariti.

1. Nedelju dana pre menstruacije.

"Upravo su brojke na vagi ono što obeshrabri mnoge ljude koji žele smršati"

Od sedam do pet dana pre menstruacije telo zadržava vodu zbog hormonalnih promena u organizmu pa je zbog toga vaša telesna težina veća. Pričekajte drugi ili treći dan menstruacije ako se želite izvagati jer bi do tada telo trebalo izbaciti višak vode.

8 MART, dan kada obična žena postaje kraljica! (FOTO) (GIF)

2. Jutro nakon napornog vežbanja.

foto: Thinkstock

Odlučili ste provesti čitav dan u kretanju i vežbanju kako biste maksimalno ubrzali proces mršavljenja. Sledeće jutro uzbuđeno krećete prema vagi uvereni da ste izgubili značajnu količinu težine, ali vaga na opšte iznenađenje ne pokazuje nikakav ili jako slab napredak.

Vežbanje umara mišiće, a ponekad uzrokuje i male povrede na njima pa im je itekako potreban oporavak. Nakon završetka vežbanja u organizmu dolazi do ispuštanja raznih tečnosti koje potom leče umorne mišiće. Upravo su te nakupljene tečnosti razlog zbog kojeg se kazaljka na vagi nakon vežbanja ponekad ne pomiče. Zato s vaganjem nakon naporne fizičke aktivnosti morate pričekati dva dana.

3. Nakon slanih obroka.

foto: Stock

Poznato je da sol i sve namirnice koje je sadrže potiču zadržavanje vode u telu. Krivac za to je natrijum, element koji uz hlor sačinjava so. Ukoliko ste se najeli slane hrane, možete očekivati čak i blagi porast brojke na vagi stoga je i bolje da se ne važete 24 sata nakon takvog obroka.

(Espreso.co.rs / Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.