4 namirnice od kojih kosa raste kao luda! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

svilenkasti sjaj

4 namirnice od kojih kosa raste kao luda! (FOTO) (GIF)

Vitamine koje koristite u ishrani upotrebite da nahranite kosu i ona će rasti mnogo brže nego što to mislite
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dosadila vam je kratka kosa, sada biste je pustili da poraste, ali vam je teško da čekate da ona dostigne željenu vličinu? Želeli biste da ubrzate taj proces, ali ne znate kako. Tu vam u pomoć uskaču namirnice koje već imate u kući.

Prirodni lek za srce je star čak 800 godina! (FOTO) (GIF)

Sa ove četiri namirnice vaša kosa će rasti mnogo brže, a biće i zdravija i jača. Proteini iz jaja joj mogu dati čvrstinu i elastičnost, a učiniće ke i svilenkastom.

foto: giphy

1. Masaža glave

Ovo je super zato što podstiče prokrvljenost vlasišta, a najbolja je ako se koristi u kombinaciji s kokosovim ili čičkovim uljem. Zato ne budite lenji i odvojite dvadesetak minuta za sebe! Videćete kako će vaša kosa biti sjajna.

foto: profimedia

2. Ispiranje sirćetom

Zvuči kao gruba metoda, ali ako uzmete u obzir da je kiselost kose od 3.5 do 5.5 pH, onda upotrebom alkalnih šampona kosu izbacujete iz prirodnog balansa, a sirće vraća kosu u prirodno stanje, sprečava rascvetale vrhove i daje sjaj kosi. Posebno se preporučuje prirodnim plavušama, iako ovu metodu mogu koristiti i crnke, ali ne baš često, jednom u dve nedelje. Sirće i vodu treba pomešati u razmeri u 1:3.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.