7 načina da ojačate mušku plodnost! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

ako vam je teško

7 načina da ojačate mušku plodnost! (FOTO) (GIF)

Ako se spremate za proširenje porodice, ali vam to ne ide tako lako ovi korisni saveti će vam itekako pomoći
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na smanjenu mušku plodnost utiču hemikalije iz plastike, držanje mobilnog telefona u prednjem džepu, ali najviše ukupno zdravstveno stanje muškarca. Svaki šesti par ima problema sa začećem, a istraživanja pokazuju da je problem neplodnosti kod muškaraca sve rašireniji. Uzrok je često u svakodnevnim stvarima koje koristite ni ne znajući koliko vam štete.

5 stvari zbog kojih će vas OSTAVITI SVAKI MUŠKARAC! (GIF)

Svakodnevno korištćenje plastike, ali i sam dodir s njom, može uticati na plodnost, pokazalo je dansko istraživanje na 5000 muškaraca. Krivac za to su ftalati u plastici koji mogu uticati na smanjeni broj spermatpzoida još u trudnoći s muškim bebama.

foto: Giphy

Na smanjenu pokretljivost i broj spermatozoida utiču i perfluorirane hemikalije, poznate kao PFC, kojih ima u posudama, kremama za sunčanje, automobilima, hrani pa i sportskoj odeći. Te hemikalije se udišu ili apsorbuju u organizam kroz kožu pa utiču na reproduktivni sistem. Ali najviše na smanjenu plodnost muškarca utiče njegovo celokupno zdravlje.

foto: Shutterstock

Šta možete učiniti da popravite kvalitet sperme:

1. Nemojte imati seks svaki dan

Ako svakodnevno ejakulirate testisi ne mogu održavati broj spermatozoida i s vremenom će njihov broj opadati. S druge strane, ako predugo ne ejakulirate smanjuje se broj aktivnih i zdravih spermatozoida u spermi. Ako se trudite začeti, idealno bi bilo imati seksualne odnose svaki drugi dan.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.