S ovom hranom ćete spasiti svoja creva! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

iz prirode

S ovom hranom ćete spasiti svoja creva! (FOTO) (GIF)

ako želite da isprobate fermentisane proizvode da biste popravili stanje u stomaku, najbolje je da potražite one koji su dobijeni tradicionalnim metodama
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Može li ono što jedete promeniti bakterije u crevima na bolje? Doktor Majkl Mosli, danas možda i najpoznatiji britanski popularizator nauke, istražio je za BBC koja hrana i koja pića mogu najviše pridoneti tome.

Obožavate crni humor? Šta to govori o vašoj inteligenciji? (FOTO) (GIF)

Raznovrsna skupina dobrih bakterija koje nastanjuju creva, trenutno je jako popularna tema u nauci. Skoro svakodnevno nailazite na reklame koje tvrde da određeni proizvodi mogu snažno uticati na vaše zdravlje na nov i iznenađujući način, bilo da je reč o težini, raspoloženju ili sposobnosti da se oduprete infekcijama.

foto: giphy

Ključ gubljenja kilograma je u probioticima

Ne iznenađuje, imajći u vidu eksploziju interesovanja za unutrašnji ekosastav čoveka, apoeke su pune svakakvim probioticima i proizvodima koji sadrže žive bakterije i gljivice, navodno sposobne da podstaknu unutrašnji bakterijski svet.

foto: Shutterstock

Da li je išta od toga zaista moguće?

Da bi to istražio ‚‚Trust me, I'm a doctor" je sproveo eksperiment uz pomoć 30 dobrovoljaca i naučnika širome zemlje. Dobrovoljce su podedeli u tri skupine i tokom četiri nedelje svaku skupinu ispitivali su na različit pristup koji, kako se tvrdi, može podstaći razvoj dobrih bakterija.

Prva skupina je probala probiotičko piće koje se može pronaći u većini prodavnica. Reč je o pićima koja uglavnom sadrže jednu ili dve vrste bakterija koje mogu preživeti putovanje kroz snažne želudačne kiseline da bi se nastanile u probavnom sustavu.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.