6 znakova kojima vam telo govori da ste pod VELIKIM STRESOM! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

dišite duboko

6 znakova kojima vam telo govori da ste pod VELIKIM STRESOM! (FOTO) (GIF)

Hronični stres vrlo je opasan jer se naš organizam ne može nositi s prevelikim pritiscima dugo vremena, što dovodi do oslobađanja hormona stresa, uključujući i kortizol
Objavljeno:

Stres pogoršava naše telesno i mentalno zdravlje, što je neizbežna reakcija našeg organizma na stresne situacije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Iako većina ljudi jasno može razlučiti kada je pod povišenim stresom, neki pak negiraju to stanje. Stručnjaci ističu kako postoje dve kategorije stresa - akutni i hronični. Hronični stres vrlo je opasan jer se naš organizam ne može nositi s prevelikim pritiscima dugo vremena, što dovodi do oslobađanja hormona stresa, uključujući i kortizol.

Da li se može izbeći Alchajmerova bolest? (FOTO) (GIF)

Ovi hormoni uzrokuju gomilanje prekomernih kilograma i mogu uzrokovati bolesti srca, visok holesterol, dijabetes, depresiju i druge smrtonosne bolesti.

ŠEST ZNAKOVA STRESA

1. Glavobolja

foto: Shutterstock

Mnoge su glavobolje uzrokovane stiskanjem vilice, napetošću koju osećamo u vratu, ramenima, leđima, ili ako nesvesno u snu škrgućemo zubima. Sav stres koji osećamo na poslu koncentriše se oko vrata i ramena što uzrokuje glavobolju.

2. Bolovi u leđima

foto: Shutterstock

Ponekad je teško utvrditi razliku između bolova u leđima uzrokovanih stresom i bolova nakon treninga. Živčani sistem našeg tela aktivira svoj odgovor, a to su bolovi u leđima. Krv poslata u glavne grupe mišića povećava napetost mišića. Stoga ako se ne razgibate, nećete se rešiti neugodnog osećaja bolova u leđima.

3. Akne

foto: Printscreen/Youtube/Nash Grier

Mislite li da su akne samo posledica nezdrave prehrane prošloga vikenda? Lako moguće, ali burna reakcija lica može biti i rezultat silnog stresa kojem ste izloženi. Kortizol koji je zadužen za stres krivac je za nepoželjne akne.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.