5 najvećih grešaka koje pravite s kosom (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

meka kao svila

5 najvećih grešaka koje pravite s kosom (FOTO) (GIF)

Ne zaboravite da na nju ne treba da stavljate tone maski i raznih prepararata očekujući da će ona preko noći postati mekša i lepša
Objavljeno: 13:39h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Voleli biste da vam je kosa bujnija i gušća ili da možete da je lako ukrotite, a ne da izgleda kao slama. Trudite se da je negujete, ali ipak vam je teško da izađete na kraj sa njom i da ona uvek izgleda onako kako baš želite.

5 ideja za savršen prvi dejt (FOTO) (GIF)

To vam se dešava zbog toga što pravite greške za koje ni ne znate da oštećuju vašu kosu. Kad počnete da je negujete na pravi način videćete koliko izgleda lepše i sjajnije. Ne zaboravite da na nju ne treba da stavljate tone maski i prepararata i da očekujete da će ona preko noći postati mekša.

Obratite pažnju na ovih 5 stvari i vaša kosa će biti blistavija, punija i mnogo lepša:

foto: Thinkstock

1. Češljanje tokom pranja

Kosa je najslabija kada je mokra, ali tada se i najviše mrsi. Da biste ovo bar delimično sprečili, očešljajte je pre pranja. Ako je potrebno ponoviti postupak pod tušem, nanesite balzam na kosu i razmrsite je polako prstima, a zatim raščešljajte retkim češljem.

foto: giphy

2. Češljanje vrhova

Činjenica je da prečesto češljanje kose izaziva njeno lomljenje, ali prirodna masnoća kože glave je najbolji balzam. Masirajte teme drvenom četkom s dlakama da biste podstakli cirkulaciju, a zatim očešljajte kosu od korena do vrhova da biste joj dali sjaj.

foto: giphy

3. Svakodnevno pranje kose

Svakodnevno pranje kose nije preporučivo. Voda ispira prirodne masnoće glave i tako ostavlja kosu bez sjaja i života. Ako već morate to da radite, koristite blage preparate za negu kose.

foto: Thinkstock

4. Preobilna primena regeneratora

Većina žena koristi balzam samo za vrhove kose da bi sprečile njihovo pucanje, međutim preporučivo je nanositi ga od korena, ali u ograničenim količinama. Nemojte preterivati, koristite baš toliko da je možete razmrsiti. I obavezno isperite kosu da voda postane bistra.

foto: Profimedia

5. Nekorišćenje preparata za zaštitu od toplote

Toplota je jedan od najvećih faktora štetnih po kosu. Ali ako vaša kosa ne može da prođe bez tretiranja fenom, obavezno koristite sredstva za zaštitu od toplote. Postoji veliki izbor silikona i ulja koje možete naneti pre sušenja kose, a zatim fen podesite na srednju temperaturu da biste sprečili trenutna oštećenja.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: cool.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.