Ovo svi radimo kada smo prehlađeni, ali grešimo! 5 stvari koje morate preskočiti da biste što pre ozdravili! (FOTO)
Foto: Thinkstock

obratite pažnju!

Ovo svi radimo kada smo prehlađeni, ali grešimo! 5 stvari koje morate preskočiti da biste što pre ozdravili! (FOTO)

Upravo ste popili lek da ublažite bol u grlu, prošlo je već 15 minuta i ništa se ne događa. Zašto ne biste uzeli još jedan?
Objavljeno: 11:13h

Teško dišeš, kijaš, kašlješ, ulovila te je prehlada, očajna si i želiš što pre da ozdraviš. Misliš da ćeš uzimanjem više lekova pre suzbiti prehladu, a zapravo su naša tela spremna da se na svoj način sama brane od infekcije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

5 grešaka koje sigurno radiš u pokušaju da što brže "oteraš" prehladu.

foto: giphy

1. Preterujete s lekovima

Upravo si popila lek da ublažiš bol u grlu, prošlo je već 15 minuta i ništa se ne događa. Zašto ne bi uzela još jedan? Ovo je potpuno pogrešno razmišljanje. Treba imati na umu da većina lekova počinju delovati tek nakon najmanje pola sata od uzimanja.

foto: giphy

Problem je u tome što kada si prehlađena, nestrpljivost prevlada jer želiš da iritacija i bolovi što prije prođu. Moraš da se suzdržiš i budeš strpljiva. Unosom više lekova nego što je potrebno nećeš učiniti ništa, osim što ćeš prouzrokovati neke druge simptome. Prirodni trikovi protiv kašlja, temperature, viroze i savet za dezinfekciju prostora

foto: giphy

2. ‚‚Duvate" nos prejako

Normalno je da ovo radiš kada si prehlađena, ali nos ne treba da duvaš prečesto. Stalnim "duvanjem" nosa, nosnu tečnost možeš dovesti do sinusnih šupljina. U nosnoj tečnosti se nalaze različite bakterije i virusi, a kada završe u sinusnim šupljinama, mogu da izazvu infekciju.

foto: Thinkstock

3. Na poslu preterujete s kafom

Možda misliš da će ti kafa osigurati veliku količinu energije i pomoći ti da "izguraš" celi dan. Ipak, tvom izmorenom telu je potreban odmor i hidratacija kako bi se što pre oporavilo. Kafa ti neće pomoći, osim što će isušiti tvoj organizam i telo.

foto: giphy

4. Lečite se sami

Tokom prehlade, odlazak doktoru je na poslednjem mestu. Nemoj da se oslanjaš na svoje znanje o prehladama i informacije na internetu već poseti lekara. Nikada ne znate je li u pitanju prehlada, bakterijska infekcija ili nešto treće.

foto: Profimedia

5. Koristite kapi za nos duže nego što se preporučuje

Kada je nos začepljen, stalno posežemo za bočicom kapi. Delovanje kapi je vrlo kratko, pa tako nikada ne možemo skroz da 'prodišemo'. Njihova svrha je olakšavanje simptoma prehlade, a ne izlečenje. Ako koristiš kapi duže od tri dana, rizukuješ da dobiješ upale sluznice nosa.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: Zdrava krava)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.