OVIH 5 NAMIRNICA NIKAKO NE SMETE DA JEDETE NA PRAZAN STOMAK: Stvoriće vam veliku NADUTOST U STOMAKU
Povrće, Foto: Aleksandra Čolić

OPREZNO

OVIH 5 NAMIRNICA NIKAKO NE SMETE DA JEDETE NA PRAZAN STOMAK: Stvoriće vam veliku NADUTOST U STOMAKU

Da ne biste došli u ovakvu situaciju, dovoljno je da pre jogurta pojedete neki orašasti plod, komad avokada ili kašiku pahuljica, kako vam želudac ne bi bio prazan

Objavljeno:

Pojedine namirnice, ma kako da su zdrave, ako se ne konzumiraju pravilno, umeju da stvore određene tegobe.

Tako, tvrde nutricionisti, postoje određene vrste hrane koje nije preporučljivo unositi na gladan stomak.

Ovih pet namirnica trebalo bi izbegavati u ranim jutarnjim satima, pre prvog obroka.

1 / 5 Foto: Profimedia

1. Jogurt

Ako imate osetljiv želudac, doručak koji uključuje jogurt, mogao bi teško da vam "padne". Jogurt sadrži zdrave bakterije koje, ako ga konzumirate samog, ne stižu do creva jer ih prazan želudac ubije svojom kiselinom. Da ne biste došli u ovakvu situaciju, dovoljno je da pre jogurta pojedete neki orašasti plod, komad avokada ili kašiku pahuljica, kako vam želudac ne bi bio prazan.

1 / 4 Foto: Aleksandra Čolić

2. Banana

Banana takođe spada u namirnice koje nije preporučljivo jesti za doručak. Ako je unesete na prazan želudac, naglo podiže nivo šećera u krvi, koji veoma brzo i pada. Posledica toga može biti nagli napad gladi tokom dana.

1 / 5 Foto: Profimedia

3. Sirovo povrće

Sirovo povrće je zdravo i bogato vitaminima i mineralima. Ipak, ne preporučuje se za doručak, jer sirovo povrće je pravi izazov za vašu probavu, posebno kad ga konzumirate na prazan želudac. Uz ovo može da deluje veoma iritirajuće i da stvori osećaj nadutosti.

1 / 3 Foto: Profimedia

4. Citrusi

Mnogi od nas započinju dan citrusnim miksom ili sveže ceđenim sokom od pomorandže. Ovo zvuči zdravo, ali na prazan želudac može da izazove gorušicu. Jedini izuzetak je voda pomešana s limunom i kašičicom meda, jer je u toj siutuaciji limunov sok dosta razređen.

5. Hladni gazirani napici

Ukoliko se konzumiraju na prazan stomak, hladna gazirana pića mogu da izazovu oštećenje sluzokože membrane i smanje dotok krvi u stomak. To za posledicu ima usporeno varenje i tegobe u predelu stomaka.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.