Zašto nikad ne treba da pijete vodu tokom jela? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

da budeš zdrav kao dren

Zašto nikad ne treba da pijete vodu tokom jela? (FOTO) (GIF)

Verovatno ste već više puta čuli da to nije dobro za vaš organizam, nemojte posle da se čudite kad stomak ili želudac počnu da vas bole
Objavljeno:

Kada je najbolje piti vodu? Za zdravo vrenje tokom jela popijte najviše dva decilitra voda (u malim gutljajima). U ostatku dana vodu pijte između obroka što će vam pomoći da oterajte lažnu glad koju osećate kada ste zapravo dehidrirani.

foto: Thinkstock

Ako želite da vaš sistem za varenje bude još bolji treba više da žvaćete hranu, jedete kada ste opušteni i konzumirate više gorkih namirnica (senf) kao i kiselih. Te navike stimulišu žuč i protok enzima i na taj način stvaraju idealne uslove za razgradnju hrane i maksimalnu apsorpciju hranjivih sastojaka.

foto: giphy

Voda je neizostavni pomoćnik kod mršavljenja, a saznajte koliko tačno vode morate da popijete da biste skinuli višak kilograma. Sve više ljudi u poslednje vreme isprobava metodu ispijanja slane vode. Mnogi od nas imaju naviku ujutru na popiju vodu koja je preko noći odstajala u čaši, ali znajte da to takođe ne utiče dobro na vaše zdravlje.

foto: Thinkstock

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.