AKO IMATE 50 I VIŠE, OVE STVARI NE RADITE PRED SPAVANJE: Uništićete unutrašnje ORGANE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ishrana

AKO IMATE 50 I VIŠE, OVE STVARI NE RADITE PRED SPAVANJE: Uništićete unutrašnje ORGANE!

Za početak, analizirajte svoju ishranu. Koje namirnice najčešće jedete i u koje vreme ? Kako se osećate posle jela ? Koliko vam treba vremena da zaspite ?

Objavljeno:

Nesanica je problem koji pogađa ljude različitih dobi- mlađe i one u srednjim godinama najčešće kada su pod stresom, dok se problemi sa spavanjem pojačavaju sa starenjem i u periodu menopauze.

Svoje godine ne možete da promenite, ali možete svoje navike. Za početak, analizirajte svoju ishranu. Koje namirnice najčešće jedete i u koje vreme ? Kako se osećate posle jela ? Koliko vam treba vremena da zaspite ?

Mnoge namirnice koje sadrže dosta proteina i masti zahtevaju mnogo vremena kako bi se svarile, a naročito ako je obrok obilan. To znači da dugo nećete moću da zaspite pa uveče ne bi trebalo da jedete meso i ribu, prženu hranu, začinjena jela koja podižu temperature tela i otežavaju uspavljivanje. Takođe, nisu preporučljivi ni obrađeni ugljeni hidrati u vidu testenina, testa, kolača i slično.

Zabrinutost, Nesanica
foto: Profimedia

Šta se preporučuje ?

Lagana užina pre spavanja može pomoći da postanete pospani, posebno ako hrana sadrži prirodni hormon melatonin koji izaziva san- to može biti nekoliko badema, manja činija žitarica sa obranim mlekom ili jogurtom, porcija blanširanog povrća…

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.