Stigao je Fejskini, najbizarniji trend ikad! (FOTO)
Foto: profimedia

kakav trend!

Stigao je Fejskini, najbizarniji trend ikad! (FOTO)

Verovatno ovakjo nešto ne biste obukli za plažu. A da li biste da je toliko popularno da ga svi oko vas nose?

Objavljeno: 11:02h

Zašto se muškarci više pale na manje inteligentne žene! (FOTO) (GIF)

Sigurno niste očekivali da nešto ovako bizarno može da se probije toliko da osvoji ceo svet, ali eto, može. Počelo je u Kini, ali se proširuilo svuda. Ako do sad niste imali prilike da vidite, onda obratite pažnju, ovo je fejskini (facekini) maska za lice namenjena za nišenje na plaži.

Fejskini je posebno dizajnirana maska za plivače na plažama, potpuno pokriva celu glavu, ima samo otvore za usta, oči i nos. Dizajnirao ga je kineski pronalazač Zhang Shifan, bivši računovođa iz priobalnog kineskog grada Kingdao. Fejskini se prvi put pojavio u junu pre tri godine i od tada njegova popularnost raste.

Ova maska je prvo postala popularna u Kingdau, jer su žene na tamošnjim plažama htele da sačuvaju svoj svetli ten od preplanulosti, potom se taj trend proširio po čitavoj Kini, da bi na kraju osvojio čitav svet. Osim toga, maska pomaže i da se osoba koja je nosi sačuva od ultraljubičastih zraka, insekata, meduza i drugih iritanata koji se nalaze na plažama.

Maska se pravi od materijala od kog se prave i kupaći kostimi, različitih dezena, a moćže da se uklapa uz kupaći. Obično se kao dodatak nose i naočare za sunce, a mogu se nabaviti u prodavnicama u blizini plaža.

1.

A post shared by 988 (@988) on

2.

A post shared by Tonedog (@tonedogc36) on

3.

A post shared by Mamboloco (@mamboloco) on

4.

5.

A post shared by Fawn (@dear_meat) on

6.

7.

A post shared by Sheena (@sheenasee3) on

8.

A post shared by Bejan Siavoshy (@bigbej) on

9.

10.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.