Mesec rođenja otkriva koje boje treba da bude vaš dom! (FOTO) (GIF)
Foto: pixabay.com

po receptu majstora

Mesec rođenja otkriva koje boje treba da bude vaš dom! (FOTO) (GIF)

Kombinacija astrologije, dizajna i teorije boja zove se kolorstrologija, a može da vam pomogne da ukombinujute nijanse za mnogo lepšu svakodnevicu

Objavljeno:

17 ilustracija koje pokazuju koliko je u stvari sjajno živeti sam! (FOTO)

Kako se astrologija upliće u sve pore života, a zvezde dobro poznaju tok karijere, ljubavi, porodice i zdravlja pojedinih znakova i to na dnevnoj bazi, vreme je za nešto malo složenije.

Kombinacija astrologije, dizajna i teorije boja zove se kolorstrologija, a njome se bavi astrolog i numerolog Mišel Bernard, u knjizi ‚‚Colorstrology: What Your Birthday Color Says About You", autorka je navela spisak boja za svaki dan u godini i poedinačno za svaki mesec.

Koja vam boja najviše odgovara prema mesecu rođenja i kako je možete ukombinovati u sopstvenom domu za još lepšu svakodnevicu?

foto: giphy

1. Januar - nijanse karamele

Ove boje će vas vratiti prirodi, centrirati i fokusirati. Ako ste rođeni u januaru investirajte u nijanse karamele, smestite stvari te boje na balkon, terasu ili blizu prozora za bolji protok energije. Tamosmeđa boja zemlje pridodaće efektu.

foto: pixabay.com

2. Februar - boja jorgovana

Ova nijansa popravlja prijateljske odnose, a one koji u njoj uživaju preplaviće osećajem ljubaznosti. Kupite šoljice, tanjire ili posudice u boji jorgovana, poslužite ih kada vam dođe društvo da bi atmosfera bila još bolja.

foto: pixabay.com

3. Mart - svetle nijanse mora

Ove opuštajuće nijanse podstiču meditaciju i zato su savršene za spavaću sobu. Odaberite posteljinu u nijansama mora ili prekrivač kojim ćete se pokriti tokom popodnevnih dremeža.

foto: pixabay.com

4. April - boja crvene paprike

Pripazite da ovu intenzivnu nijansu kombinujete u prostorijama kojima je potrebno malo "života" Ako imate prostoriju u kojoj vežbate, jedan zid obojite u boju crvene paprike, a na sto u kuhinji možete staviti crvenu "prostirku" koja će vas razbuditi za vreme doručka.

foto: pixabay.com

5. Maj - smaragdno zelena

Ova boja ima veze s bogatstvom, prosperitetom, uspehom. Zato unesite smaragdno zelene detalje u kancelariju ili u prostor na i oko radnog stola. Savršen detalj može biti fotelja, a u nedostatku prostora, biće dovoljna i podloga za miš.

foto: pixabay.com

6. Jun - žuto zlatna

Ova boja povezana je s dobrom komunikacijom pa razmislite u kojoj sobi vodite najviše razgovora. Zidovi u ovoj boji dobra su ideja za dnevnu sobu ili prostor ukrasite nekom žuto zlatnom umetninom da bi dobili najviše od boje juna.

foto: pixabay.com

7. Jul - prljavo roze

Boja meseca jula je izrazito umirujuća boja ljubavi, zato ju je dobro dodati u prostorije u kojima provodite puno vremena s partnerom. Možete odabrati tepih u ovoj nijasni za spavaću sobu ili dnevni boravak.

foto: pixabay.com

8. Avgust - narandžasta

Zabavna i energizujuća boja podstiče na razigranost i zabavu. Detaljima u ovoj boji ukrasite terasu ili dečju igronicu ili prostor za vežbanje. Za početak, investirajte u narandžasti suncobran ili ležaljke na terasi ukrasite narandžastim jastucima.

foto: pixabay.com

9. Semptembar - sivkasto plava

Boja meseca semptembra je sinonim za lepotu i zavodljivost pa je najbolje da vas detalji u ovoj boji dočekaju odmah na ulazu. Odaberite otirač, saksiju za cveće ili natpis kojim želite dobrodošlicu u ovoj atraktivnoj nijansi.

foto: pixabay.com

10. Oktobar - svetlo plava

Ova nežna boja je takođe povezana s mirom i relaksacijom pa je savršen odabir za glavno kupatilo. Možete se odlučiti za jedan zid u ovoj nijasi ili nabavite peškire u ovoj boji - bilo kako bilo sigurno će na vas pozitivno uticati.

foto: pixabay.com

11. Novembar - boja crnog vina

Direktno je povezana s libidom i fizičkom privlačnošću pa je njeno mesto u spavaćoj sobi. Kako je ovo poprilično odvažna nijansa za enterijere, možda je najbolje da počnete s manjim detaljima poput nekog ukrasa ili okvira za slike.

foto: pixabay.com

12. Decembar - tirkizno plava

Boja mudrosti i putovanja najbolje će odgovarati na policama za knjige, a takođe možete napraviti kolaž s putovanja ili ploču koja će prikazivati vaša interesovanja koji će naravno biti uokvireni tirkizno plavom.

foto: pixabay.com

(Espreeso.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.