Šta mesto na kom imate tetovažu  govori o vama? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

imate jednu?

Šta mesto na kom imate tetovažu govori o vama? (FOTO) (GIF)

Istorija tetoviranja seže 5000 godina pre nove ere, a tetovaže su bile simbol statusa, vere, plodnosti, hrabrosti ili polne zrelosti

Objavljeno:

Dobar dečko ili se samo pravi? Znaš li razliku? (FOTO) (GIF)

Istorija tetoviranja seže 5000 godina pre nove ere, a tetovaže su bile simbol statusa, vere, plodnosti, hrabrosti ili polne zrelosti. Svaka drevna kultura je drugačije tumačila simbole. U starom Egiptu je škorpion je simbolisao zaštitnika od zlih sila, a u budističkoj mitologiji mir, odnosno mirotvorca.

I u svakoj modernoj kulturi simbolika varira pa je američki zmaj simbol snage, a japanski mudrosti i inteligencije. Kad je “u društvu” s tigrom, označava mudrost i lepotu. U moderno doba među najpopularnijim simbolima su plemenske oznake, znakovi Zodijaka, krst, zmaj, lav, ruža i leptiri. Anđeli su simbol su odanosti, duhovnosti i vere.

Šta mesto na kom imate tetovažu govori o vama?

foto: giphy

Vrat

Tetovaže na vratu su izuzetno vidljive, pa je onaj ko ih nosi odvažan. Lice i glava odaju više informacija od bilo kog dela tela.

foto: profimedia

Leđa, grudi, noge

Ljude koji imaju tetovaže na ovim delovima tijela krase društvena snalažljivost i ambicioznost. Kad odlučite da ne skrivate tetovažu, ograničavate svoju društvenu sferu jer crteži na telu nisu popularni u velikim kompanijama. Ali kad se tetovaža može sakriti iza odela, vlasnik je siguran. Individualnost ipak možete pokazati na plaži ili u krevetu.

foto: pixabay.com

Bicepsi

Snaga gornjeg dela tela evoluirala je tokom miliona godina za obavljanje važnih zadataka kao što je ubijanje lavova. Onaj ko je tu tetoviran zaštitnički je raspoložen i oštar prema protivnicima.

foto: pixabay.com

Butine

Ove tetovaže predstavljaju nešto od izuzetne sentimentalne vrednosti i na mestu su koje se lako može sakriti. Ove osobe poseduju mnogo ljubavi i otvorenosti ali su ipak rezervisane i to dele po zasluzi.

foto: pixabay.com

U dnu leđa

Ove senzualne osobe poprilično su svesne sebe. One imaju visok nivo samopouzdanja i vole i prihvataju sebe.

foto: giphy

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.