6 stvari o kojima morate dobro da razmislite pre nego što napravite šiške! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

Biti il' ne biti?

6 stvari o kojima morate dobro da razmislite pre nego što napravite šiške! (FOTO) (GIF)

One možda nisu najbolja opcija za one devojke koje baš i ne vole da se zamaraju frizurom svaki dan

Objavljeno:

Zaboravite papuče, hodajte bosi! I po vrelom pesku i po vodi (FOTO) (VIDEO)

Čini se kako šiške nikada ne izlaze iz mode. Odličan su izbor ako želite da osvežite svoju frizuru, ali njihovo je održavanje je malo teže nego što ste mislili. Zato prvo postavite sebi sledećih šest pitanja pre nego što se odlučite da ih napravite.

Ako želite šiške usred leta, samo se uverite da je vaša kosa u dobrom stanju, odnosno da je zdrava.

foto: giphy

1. Kakve šiške želim?

Ako ne znate želite li da izgledate kao Brižit Bardo, onda niste spremni za odlazak pod makaze. Imajte na umu kakve tačno šiške želite pre nego što posetite frizera.

- Na primer, Selena Gomez imala je tačno određenu frizuru na pameti kada se odlučila za šiške. Ona je htela look inspirisan 70-ima. Htela je da budu duže i lepršavije, a to je upravo sada i trend - rekla je stiistkinja slavnih osoba Marisa Marino.

foto: profimedia

2. Koliko jaku i zdravu kosu imam?

Ako želite šiške usred leta, samo se uverite da je vaša kosa u dobrom stanju, odnosno da je zdrava.

- Zdrava je ako može dobro da podnese toplotu i vlagu, rekla je Marino. Ako je suprotno, prvo se pobrinite da kosu dovedete u red, a tek se onda odlučite za šiške.

foto: giphy

3. Koliko snage imaš ujutro? Koliko si umorna predveče?

Šiške treba negovati da bi izgledale uredno. Razmislite koliko imate vremena i volje za uređivanje svojih šiški ujutro, nakon teretane i pre večernjeg izlaska. Morate imati na umu da šiške zahtevaju redovnu brigu o frizuri. Ne možete ih samo ostaviti da prirodno stoje kada se ujutro probudite jer najčešće ''štrče''. Možda nisu najbolja opcija za one devojke koje se baš ne zamaraju frizurom svaki dan.

foto: profimedia

4. Šalje li ti tvoja kosa signal da je to loša ideja?

Ako vam koren kose kod čela prirodno ide malo visoko prema gore, onda morate biti pažljivi sa šiškama. Najverojatnije vam nikada nećete stajati onako kako bi vi hteli ili će vam se uvek razdvajati. Ali bolje je da to znate sada, pre nego što ih napravite. Niko ne želi da bude devojka koja stalno ''petlja'' sa svojom frizurom.

foto: giphy

5. Jeste li spremni za dugotrajnu vezu?

Zapamtite da morate negovati svoje šiške čitavo vreme. Jednom kada budete spremni pustite šiške da porastu, setite se da je to dugotrajan proces. Ako se udajete za nekoliko meseci ili ste se u prošlosti često žalili na svoje frizure nakon odlaska kod frizera, dobro razmislite jeste li spremni za takav korak.

foto: pixabay.com

6. Koliko dugo već želiš svoje šiške? Iskreno?

Impulsivna i nagla odluka da napravite šiške nije uvek najbolji izbor. - Selena me nedejama ispitivala je li pametno napraviti šiške ili ne. Zato sam znala da je ozbiljna u vezi s tim. Dajte sebi bar dve nedelje od prve pomisli na šiške pa do dolaska frizeru - poručila je Marino.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.