METODA KOJU EKSPERTI KORISTE KADA MALU SOBU HOĆE DA UČINE VIZUELNO VELIKOM: Ovu CAKU možete i sami da uradite
Ilustracija, Foto: Promo

savet

METODA KOJU EKSPERTI KORISTE KADA MALU SOBU HOĆE DA UČINE VIZUELNO VELIKOM: Ovu CAKU možete i sami da uradite

Da li imate mali spavaću sobu u svom domu koju možda zanemarujete na uštrb većih prostoriju poput dnevne sobe ili trpezarije?

Objavljeno: 12:26h

Amerikanka Grejs, ekspert za dizajn enterijera i zaljubljenik u "uradi sam" projekte, nedavno je oduševila korisnike Instagrama i TikToka jednostavnim trikom koji garantuje da će vaša soba vizuelno izgleda veće i prostranije.

Grejs je istakla da je mit da plafon u boji prostoriju čini vizuelno manjom. "Ovo nije slučaj ako farbate i zadnji zid sobe. Na taj način, vaše oko se kreće dole, pa gore, stvarajući iluziju da je mala soba veća i duža. Dakle, ako želite da mala spavaća soba izgleda veće, isprobajte ovaj trik", objasnila je ona.

Pokazala je i kakve je rezultate ova metoda dala u njenoj sobi, u kojoj doslovce ima mesta samo za krevet i koja nije bila ukrašena ni na jedan način. Njena ideja je bila da "prevari" oko i pruži mu iluziju veličine.

"Morala sam da privučem pogled na zadnji i gornji deo sobe kako bi izgledala izduženo. Zato sam odlučila da napravim pruge na zidu i okrečim plafon u svetliju boju na zidu", zaključila je Grejs koja se opredelila za kombinaciju bordo boje i vrlo svetle nijanse boje kajsije.

Bonus video:

02:03

Forca: Vidim naznake kraja sukoba u Ukrajini, Zapad će biti prisiljen na stvaranje KIJEVSKOG ZIDA

(Espreso/BlicŽena/Iris Krdžić/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.