HALJINA PRINCEZE DAJANE PRODATA ZA VIŠE MILIONA EVRA, A IZGLEDA KAO SA BUVLJAKA: Danas je nijedna žena NE BI NOSILA
Princeza Dajana, Foto: Profimedia

neverovatno

HALJINA PRINCEZE DAJANE PRODATA ZA VIŠE MILIONA EVRA, A IZGLEDA KAO SA BUVLJAKA: Danas je nijedna žena NE BI NOSILA

Da li se vama sviđa Dajanina haljina?

Objavljeno:

Pokojna princeza Dajana važia je za ženu od stila, često je prkosila pravilima kraljevskog dvora Velike Britanije i pokazivala svoju smelost, pogotovo u periodu 80-ih i 90-ih kada se moda iz godine u godinu rapidno menjala. Bila je i otmena i moderna u isto vreme. Često je na važnim događajima nosila kreacije poznatih modnih brendova, a nakon njene tragične smrti, sve njene stvari su završile u raznim aukcijskim kućama.

Jedna od TIH kreacija jeste i neobična haljina marokanskog modnog kreatora Žaka Azagurija. Toaleta koju je 1985. godine nosila Dajana, princeza od Velsa, prodata je na aukciji, i to po ceni čak 11 puta većoj od procenjene. Inače, prvobitno je procenjena na 100.000 dolara, da bi konačna cena dostigla cifru od 1.148.080 dolara, malo više od milion evra.

Naime, Aukcijska kuća "Julien's Auctions2 prodala je u Holivudu crnu večernju haljinu od pliša, piše BBC. Princeza Dajana prvi put je nosila ovu haljinu u Firenci, na večeri tokom kraljevske turneje s tadašnjim suprugom Čarlsom, princem od Velsa, a potom 1986. prilikom posete Simfonijskom orkestru Vankuvera.

Gornji deo skrojen je od pliša sa motivima zvezda, dok donji deo čini suknjica od tila u ljubičastoj boji i ogromnoj mašni u istoj nijansi. Takođed, ima i ogormne naramenice koje daju poseban pečat. U datašnje vreme očigledno je bila moderna, ali danas malo ko bi imao smelosti da je iznese...

Bonus video:

01:49

POZNATI KUVAJU U EMISIJI MAJKE I SNAJKE Recept za pileća krilca sa pivom kakve dosad niste probali, za sam kraj VIP nedelje

(Espreso/Mondo/PrenosiA.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.