Da li će ova OGROMNA GREŠKA koštati PRESTIŽA poznati VOGUE? (FOTO)
Foto: vogue.com

women rule

Da li će ova OGROMNA GREŠKA koštati PRESTIŽA poznati VOGUE? (FOTO)

Kako je mogla da im se podvuče tako katastrofalno velika greška, da li su žene ljute s dobri razlogom i koliko će to koštati ovaj poznati magazin?
Objavljeno: 15:05h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zbog jedne fotošop greške prestižni magazin Vog se našao na udaru žena celog sveta. Naslovnu stranicu najnovijeg Voga krase najlepše manekenke sveta, a ispod je velikim slovima ispisano ‚‚bjuti revolucija”. A sve je počelo kada je većina američkih medija poslala novom predsedniku SAD-a Donaldu Trumpu jasnu poruku da ksenofobija koju uporno širi jednostavno nije dobrodošla u njihovoj zemlji. Nima se pridružio magazin Vogue.

Lepota nema boju! 9 fotki koje su razbile svetsku predrasudu No.1 (FOTO)

Kampanja je osmišljena da podstakne na raznovrsnost i prihvatnje različitosti među modelima lepote, jer ‚‚novi standardi su nemanje standarda”. Na fotografiji su modeli Ešli Graham, Kendal Džener, Điđi Hadid, Iman Hamam, Advoa Aboah i Vitoria Ćereti, a sve su obučene u modele modne kuće Prada.

Američki magazin Vogue ove godine slavi 125 godina postojanja. Najnovija naslovnica koja će krasitiovo izdanje izaziva brojne reakcije i pohvale jer se magazin njome direktno uključio u borbu protiv ksenofobije koja trenutno pušta korenje u SAD-u.

foto: vogue.com

Kako sam magazin kaže, nova naslovnica slavi moderne američke žene i njihove različitosti. Tako su se na njoj uz Amerikanke različitog porekla našle i imigrantkinje.

Lu Ven iz Kine, Advoa Aboah iz Gane, Iman Haman Holanđanka egipatskog i marokanskog porekla, Italijanka Vitoria Ćeretti stoje rame uz rame Điđi Hadid, Ešli Graham i Kendal Džener.

Ipak, i pored ovako lepo osmišljene kampanje pojavio se detalj koje je naljutio žene širom sveta. Neko se malo zaigrao u fotošopu i napravio grešku koju su žene odmah primetile. Tako da se umesto o pravom razlogu ove kampanje priča o nečemu drugom.

foto: profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.